ΠΟΕ - ΟΤΑ: Αφήνετε στο δρόμο 10.000 εργαζόμενους. Σκουρλέτης: Εκτός τόπου και χρόνου

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κύριο Σκουρλέτη γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στο δρόμο 10.000 συμβασιούχους

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Τράκας, πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να παρουσιαστεί μία νέα πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που θα προστατεύει τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα στη νέα πρόταση προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. 

Ακόμη προτείνουν αντικειμενικά κριτήρια στην πρόσληψη προσωπικού, όπως των απαιτούμενων για κάθε κλάδο προσόντων και εμπειρία σε συναφείς υπηρεσίες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Τέλος με την πρόταση του, το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτυγχάνει την εξαίρεση των ορίων ηλικίας ενώ παράλληλα γίνεται ξεκάθαρο πως είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του χώρου.

Το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89 είπε πως η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτίμησε ότι τελικώς οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

Σημείωσε πως ένα τμήμα εργαζομένων έχει αναστείλει τις κινητοποιήσεις και εργάζεται ήδη στην Αθήνα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας πως αφενός έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος και αφετέρου δεν «θεωρεί ότι μπορεί να λύνονται έτσι ζητήματα».

Έρχεται και ο αφρικανικός καύσωνας: Πάνω από 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος πάντως προειδοποιεί για έναν από τους χειρότερους καύσωνες της τελευταίας δεκαετίας, προβλέποντας παρόμοια με σήμερα ζέστη μέχρι και αύριο, που η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου. Στη ...

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργείται με τους τόνους σκουπιδιών που στοιβάζονται στους δρόμους που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες ενδεχομένως θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγείας.

Στόχος της έρευνας ,που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημ. Γκύζης, ειναι να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα διερευνήσει εάν και ποια αδικήματα διαπράττονται, καλώντας μάρτυρες και αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα