Παυλόπουλος σε Γιλντιρίμ: Δεκτό το αίτημα επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Παυλόπουλος σε Γιλντιρίμ: Δεκτό το αίτημα  επίσκεψης  Ερντογάν στην Αθήνα

Οι Έλληνες επιθυμούσαν και θα επιθυμούν πάντα, σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, καθώς μας ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν, είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Τούρκο πρωθυπουργό, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με δύο προϋποθέσεις, έσπευσε να συμπληρώσει, «τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου αφενός, το σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου αφετέρου, προϋποθέσεις που ισχύουν τόσο για εκείνους που είναι ήδη μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας όσο και αυτούς που επιθυμούν να γίνουν».

Ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε στον ΠτΔ, ότι ο Τ. Ερντογάν ζήτησε να επισκεφτεί την Αθήνα εντός του τρέχοντος έτους, αίτημα, το οποίο ο Πρ. Παυλόπουλος έκανε δεκτό τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι οι δυο πλευρές να προετοιμάσουν καλά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, ώστε να είναι επιτυχημένη και να φέρει καλά αποτελέσματα.

«Οι λαοί θέλουν να ζήσουν ειρηνικά» έκλεισε ο ΠτΔ, με την πρόσθετη επισήμανση ότι για τα λάθη ευθύνονται οι ηγεσίες τους.

Από την επισήμανση ότι ο Πρ. Παυλόπουλος ήταν ο πρώτος Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας που επισκέφθηκε την Άγκυρα, ξεκίνησε την αναφορά του ο Τούρκος πρωθυπουργός

Στη συνέχεια αναγνώρισε μεν ότι υπάρχουν θέματα τα οποία προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο οι δύο πλευρές, έχουν ωστόσο κοινή μοίρα και μέλλον να μοιραστούν.

Ταυτοχρόνως, ο Μπ. Γιλντιρίμ υπογράμμισε τις προσπάθειες της Ελλάδας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., όμως η Ε.Ε. δεν έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της στο θέμα, πρόσθεσε. Γι' αυτό και η Ε.Ε. καλείται να αποφασίσει τη θέση της Τουρκίας, κατέληξε.

Ο ίδιος ζήτησε να αναγνωρισθούν οι τουρκικές προσπάθειες στο προσφυγικό αλλά και για έναν κόσμο περισσότερο ασφαλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: