Eurogroup: Ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε

Μύδρους κατά του Eurogroup και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) και οικονομικός εμπειρογνώμονας Φάμπιο Ντε Μάζι.

«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον κ. Σόιμπλε» δήλωσε αναφερόμενος στη συμφωνία του Λουξεμβούργου για την Ελλάδα και επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση διότι δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από τη Neues Deutschland, ο Ντε Μάζι υπενθύμισε ότι το 90% των «δισεκατομμυρίων διάσωσης της Ελλάδας πάνε στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Είναι παράλογο να δίνονται σε μια υπερχρεωμένη οικονομία νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και ταυτόχρονα να φροντίζουν με τις επιβαλλόμενες περικοπές να μην εξοικονομούνται επαρκή έσοδα».

Τέλος ο κ. Ντε Μάζι τόνισε ότι αντί όλων αυτών «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους της» και «όλα τα διαθέσιμα μέσα για να γίνουν επενδύσεις». «Θα πρέπει επίσης να επιτραπεί η αναχρηματοδότηση ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» κατέληξε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα