Παυλόπουλο -Τσίπρας: Καθοριστικό βήμα εξόδου από την κρίση η απόφαση του Eurogroup

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Διαφαίνεται το τέλος των μνημονίων το 2018, είναι καιρός να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να φτάσουμε εκεί» ενώ σχολιάζοντας τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα τόνισε «Η Ελλάδα βρίσκεται με πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές, καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Στηρίζουν τις προσπάθειες μας πολλοί, όχι μόνο οι παραδοσιακοί σύμμαχοι μας και πατάμε ξανά στα πόδια μας και έχουμε ισχυρές συμμαχίες για τα δίκαια αιτήματα μας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσίπρας, στη δήλωσή του μπροστά από τους εκπροσώπους του τύπου, από το χθεσινό Eurogroup δόθηκε σαφής δέσμευση για το τέλος των μνημονίων, αμέσως μετά το τέλος του 3ου προγράμματος.

«Δόθηκε ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές και ταυτόχρονα, αυτό που αφορά τον ελληνικό λαό, μια σαφής δέσμευση για το τέλος των μνημονίων, με το τέλος του 3ου προγράμματος. Σε μια προοπτική δίκαιης ανάκαμψης και ανάπτυξης και επούλωσης των πληγών της κρίσης.

Η εικόνα που έλαβα, είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται αυτήν τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές σύστημα. Είμαστε σε μια δύσκολη χρονιά, κρατηθήκαμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βλέπουμε ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας όχι μόνο οι παραδοσιακοί σύμμαχοί μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα, η υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Καθοριστικό βήμα εξόδου από την κρίση χαρακτήρισαν από κοινού ο Πρωθπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την απόφαση του χθεσινού Eurogroup.

“Θα είμαι εδώ παραστάτης των προσπαθειών”, είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

“Καθοριστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές και αυτό που αφορά και τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, δόθηκε και μια σαφής δέσμευση για το τέλος τον προγραμμάτων” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, αυτά τα βήματα τα τελευταία ώστε να διαμορφώσουμε την κατάσταση για την ανάκαμψη της οικονομίας”, στόχος όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός “η επούλωση των τραυμάτων της κρίσης”.

Σε ό,τι αφορά στη διεθνή θέση της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως “η εικόνα που διαμορφώνεται δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκει αυτή τη φορά πολλούς συμμάχους μετά από πολύ καιρό και αυτό είναι κρίσιμο καθώς βρισκόμαστε σε μια δύσκολη γειτονιά με εντάσεις γύρω μας και βλέπουμε ότι όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοί μας στηρίζουν τις προσπάθειές μας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Κυπριακού, τονίζοντας πως “στη Γενέβη έχουμε ακόμη μια κρίσιμη διάσκεψη γι το Κυπριακό και πλέον πατάμε στα πόδια μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας”.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο αλλά και μετά την επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του, Μπ. Γιλντιρίμ τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα έχει κύκλο επαφών με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Ενώ, εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Αντικείμενο των επαφών και της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα