Αχτσιόγλου: Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας

Συνάντηση με εκπροσώπους της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών είχαν σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσος Ηλιόπουλος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος μεταναστών εργαζομένων.

Η υπουργός Εργασίας προέτρεψε τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας να καταγγέλλουν άμεσα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όλα τα περιστατικά παραβιάσεων στους εργασιακούς χώρους, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας. Τους ενημέρωσε, επίσης, πως το υπουργείο θα αναλάβει, το αμέσως επόμενο διάστημα, τη διεξαγωγή τριμερών διαδικασιών, ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των μεταναστών εργαζομένων.

Το ΣΕΠΕ, με τη σειρά του, θα προβεί σε άμεσους και συστηματικούς ελέγχους, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας σε βάρος των μεταναστών εργαζομένων και να επιβληθεί η νομιμότητα στους χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα