Το πρώτο τετ α τετ Τσίπρα - Τραμπ

Ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε και ένα σύντομο "τετ α τετ" με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου.

Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, αλλά και με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, στον οποίο επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντησή του με τον Ράμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

 

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τρομοκρατικό χτύπημα, στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Στη σύντομη συνάντηση με την κα. Τερέζα Μέι, εξέφρασα τα συλλυπητήριά μας για τα θύματα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάνστεστερ

Ο ελληνικός λαός εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα