Αντιπαράθεση για το μουσουλμανικό τέμενος. Ναι από ΚΚΕ, Όχι από ΑΝΕΛ

Η λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους και η άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν το σχετικό άρθρο, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, που αφορά τον τρόπο επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, στο οποίο είναι ενσωματωμένο το άρθρο.

Το ΚΚΕ, δια του εισηγητή του Γιάννη Δελλή, έκανε σαφές ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 5 για το τέμενος στην Αθήνα, γιατί «απλά πρέπει να λειτουργήσει», όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Κατσίκης επανέλαβε την αρνητική θέση του κόμματός του για υπερψήφιση, ενώ επιτέθηκε φραστικά σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλογίζοντάς τους υποκρισία. «Η θέση μας είναι σαφής, σταθερή και διαχρονική και θα ήταν ασυμβίβαστο να το υπερψηφίσουμε όταν το 2016 είχαμε καταψηφίσει την ίδρυση και κατασκευή του» τόνισε και πρόσθεσε: «Ένας ακόμα σημαντικός λόγος για την καταψήφισή του είναι το γεγονός ότι η λειτουργία του θα επιβαρύνει τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό».

Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο κ. Κατσίκης αντέτεινε πως το κόμμα του «έχει το προνόμιο να ψηφίζει κατά συνείδηση και αυτή είναι η διαφορά του με τα άλλα κόμματα».

Απαντώντας στις επικρίσεις της εισηγήτριας της ΝΔ Νίκης Κεραμέως που χαρακτήρισε «παράδοξο οι ΑΝΕΛ να καταψηφίζουν και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις να το υπογράφει» ο κ. Κατσίκης σημείωσε: «Ο κύριος Ζουράρης είναι συνεπής στην προηγούμενη άποψη και θέση του για το μουσουλμανικό τέμενος. Υπερψήφισε την κατασκευή και λειτουργία του το 2016. Η θέση του παραμένει ίδια και τώρα γι αυτό σήμερα υπογράφει το νομοσχέδιο».


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα