Τροπολογία για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία για τα πειθαρχικά παραπτώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που την περασμένη εβδομάδα «πέρασαν» ως άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και αντίμετρα με τις ψήφους της συγκυβέρνησης, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους Νίκος Φίλης, ο Τάσος Κουράκης και η Σία Αναγνωστοπούλου.

Οι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πριν λίγες ημέρες είπαν «ναι» στο επίμαχο άρθρο που αφορά στο ποιος επιβάλλει τις ποινές, σήμερα ζητούν την αλλαγή του με τροπολογία τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, προτείνουν η αρμοδιότητα για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών σε λειτουργούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης να μην ανήκει στην επιτροπή που απαρτίζεται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα.

«Τα πειθαρχικά παραπτώματα δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, και αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων», αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη «παρών» στο επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα