ΑΝΕΛ: Η Ελλάδα δεν θα γίνει αφίσα για την προεκλογική εκστρατεία του Σόιμπλε

Η πατρίδα μας δεσμεύθηκε με μνημόνια από την περίοδο 2009-2010 και η παρούσα κυβέρνηση εκλήθη να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση.

Επιδιώκουμε να μην πληγούν άλλο τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, και γι' αυτό τα αντίμετρα επικεντρώνονται σε αυτά, και ταυτόχρονα επιδιώκουμε μια συνολική λύση για την έξοδο από τα μνημόνια, μια μόνιμη λύση που θα επιτρέψει την έξοδο στις αγορές και την ιδιόκτητη πορεία της χώρας, ώστε να χαράξει την δική της αναπτυξιακή στρατηγική με αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονασμάτων, τόνισε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε αποψινή της παρέμβαση στο Blue Sky.

Σε ό,τι αφορά την ρύθμιση του χρέους, και απαντώντας καταρχήν σε παρέμβαση στην αρχή της εκπομπής του κ. Αλ. Μητρόπουλου, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι δεν θα γίνει ονομαστική μείωση του χρέους, αλλά εφαρμογή άλλων υπαρκτών τρόπων, όπως η π.χ. επιμήκυνση για την ρύθμισή του.

Ειδικότερα για το Eurogroup της 22ας Μαΐου, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θεώρησε ικανοποιητικές τις προτάσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει αφίσα για την προεκλογική εκστρατεία του Β. Σόιμπλε.

Έκανε λόγο για σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΝΤ και της ομάδας Σόιμπλε και επανέλαβε την στήριξη των ΑΝΕΛ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Απαντώντας στα λεγόμενα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, είπε καταρχήν ότι "εμείς δεν δεχόμαστε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και διεκδικούμε ρύθμισή του", προσθέτοντας στη συνέχεια "αν δεχθούμε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που παρουσίασε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν πραγματικά τότε γιατί δεν διεκδίκησαν ρύθμιση του χρέους; ή έλεγαν ψέματα; (για τα πρωτογενή πλεονάσματα)".

Επέκρινε την αντιπολίτευση ότι ως κυβέρνηση πήρε την ανεργία από το 9% και την έφθασε στο 27%, ενώ η παρούσα κυβέρνηση μείωσε το ποσοστό αυτό σε 24%.

Επίσης είπε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία επί χρόνια χρημάτισαν κυβερνήσεις, διόγκωσαν το πελατειακό κράτος.

Ακόμα, είπε ότι η ΝΔ δεν έχει πλέον αφήγημα και σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει παγιδευθεί σε ένα οξύμωρο σχήμα καθώς «έλεγε “φέρτε τόσα (μέτρα) κι άλλα τόσα”, ήλθαν μέτρα και αντίμετρα και η ΝΔ δεν ψήφισε τίποτα. Επιδίδεται σε κούφιο αντιπολιτευτικό λόγο».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι πρώτη φορά η χώρα δεν πήρε μέτρα προκειμένου να πάρει κάποια δόση και ολοκλήρωσε την παρέμβασή της τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την διατύπωση των μεσοπρόθεσμων ρυθμίσεων για το χρέος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα