Αχτσιόγλου: Τα μέτρα είναι σκληρά. Βρεθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο

Στη διάψευση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βόριδη ότι περικόπτονται όλες οι συντάξεις προχώρησε την Τετάρτη από τη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, εντούτοις παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο είναι σκληρά, υποστηρίζοντας ότι «βρεθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο».

«Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι σκληρά κι επώδυνα, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες που τη ριζοσπαστική Αριστερά την ενδιαφέρουν, όμως να μιλήσουμε ειλικρινά για το πού βρέθηκε αυτή η χώρα πώς διαπραγματευτήκαμε, πώς βρεθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο κυριολεκτικά και πώς από 2015 με έννοια και αγωνία και μεγάλη προσπάθεια κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουμε ένα δρόμο για την οριστική έξοδο από την επιτροπεία και τα Μνημόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Τόνισε πάντως, ότι «περισσεύει η υποκρισία και η φτηνή επιχειρηματολογία, δηλώνοντας ότι ο Βορίδης ξεκίνησε με ένα ψέμα ότι περικόπτονται όλες οι συντάξεις».

«Δεν χρειάζονται ευκολίες… Ούτε εμείς είμαστε εύκολοι, ούτε με τους εαυτούς μας ούτε με κόσμο. Ναι, παίρνουμε μέτρα, αλλά αν δεν έκλεινε η αξιολόγηση τι θα γινόταν ακριβώς;» διερωτήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της 22ης Μαΐου

Πρώτη φορά, πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας, πετύχαμε τα αντίμετρα που εσείς λοιδορείτε και έχουν δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα και ενεργοποιούνται εφόσον είμαστε μέσα στους στόχους.

Η Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε ότι υφίσταται θέμα αντισυνταγματικότητας των μέτρων, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρεαστούν τα 2/3 συντάξεων, ενώ οι μειώσεις 18% στις κύριες συντάξεις και αντίστοιχα 18% στις επικουρικές αποτελεί «το ταβάνι».

Η υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ακόμα ότι εκτός από το δημόσιο συμφέρον τα μέτρα λαμβάνονται και για τον υπέρτερο σκοπό διευθέτησης του χρέους.

Ας σημειωθεί ότι oι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας της ΝΔ και της ΔΗΣΥ για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προς ψήφιση μνημονιακά μέτρα απορρίφθηκαν.

 

Skai

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ