Κασιδιάρης εναντίον Δένδια μέσα στη Βουλή. Σπρωξιές, μπουκάλια και χυδαίες εκφράσεις

Επεισόδιο πριν από λίγη ώρα στην Βουλή ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Νίκο Δένδια,  κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Ο βουλευτής της  Χρυσής Αυγής, βγαίνοντας από την ολομέλεια της Βουλής.  Γ@μ@σ@ μια αδερφή τώρα μέσα και γι' αυτό τον λόγο αποχωρώ. Αηδιασμένος γι' αυτό το αίσχος του Μνημονίου που έχει καταστρέψει την Ελλάδα. Γ@μ@σ@ μια αδερφή».

Γιατί δεν έδειξε η κάμερα τη χειροδικία Κασιδιάρη

Χρυσαυγίτες βουλευτές εκτοξεύουν μπουκάλια εναντίον του βουλευτή της ΝΔ

Είναι η στιγμή που η Χρυσή Αυγή έχει προκαλέσει μέσω των Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κλίμα και ενώ οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να απομακρύνουν από τοσημείο τον κ.Δένδια, ένα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχει βρεθεί στα πίσω έδρανα, κρυμμένος ουσιαστικά από τους υπολοίπους και πετάει ένα μπουκάλι προς τον βουλευτή της ΝΔ.

 

 

 

Κασιδιάρης: Τον απώθησα

Τη δική του εκδοχή έδωσε, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για το επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής - από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους - με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία.

Τον απώθησα, ως όφειλα, για να περιφρουρήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα εντός κοινοβουλίου. Δεν τον χαστούκισα, ούτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα κομματόσκυλα και τα κανάλια της διαπλοκής.

Στη συνέχεια αποχώρησα από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια συμπαιγνία όλων των μνημονιακών κομμάτων από Σύριζα μέχρι ΝΔ, που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και έχουν υποδουλώσει την χώρα στα δεσμά των ξένων τοκογλύφων», αναφέρει η ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη για το επεισόδιο στη Βουλή με τον Νίκο Δένδια.

Δένδιας έτσι μου επειτέθηκεο Κασιδιάρης

Ο Νίκος Δένδιας περιέγρψε τα  έκτροπα  έγιναν μέσα στην ολομέλεια, όταν δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

«Μόλις τελείωσε η συζήτηση για το επείγον περνάω μπροστά από τα έδρανα της Xρυσής Αυγής  για να βγω από την ολομέλεια. Την ώρα που μιλούσε ο κύριος Κασιδιάρης μου  λέει »που πας ρε γιατί περνάς  από μπροστά μου όταν μιλάω».  Γυρίζω να το κοιτάξω, με σπρώχνει με τα δύο χέρια και αρχίζει να φωνάζει «σήκω φύγε από δω ρε». Συνεχίζω να μην φεύγω και  κινείται να μου επιτεθεί. Τον μαζεύουν κάποιοι, άλλοι τον πιάνουν και τον σπρώχνουν  προς τα πίσω.  Αυτός αρχίζει να πιάνει μπουκάλια να εκτοξεύει νερά και ότι άλλο έβρισκε. Θεώρησα ότι το σωστό ήταν  να μην μετακινηθώ από κει διότι αν το έκανα σημειολογικά αυτό θα σήμαινε κάτι. Έμεινα εκεί και  συνέχισε να με βρίζει και εμένα και το Σαμαρά και τον Βορίδη. Μας έβριζε σχεδόν το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της χρυσής Αυγής, πετάγανε μπουκάλια νερά και οτιδήποτε άλλο».

 

 

Το επεισόδιο

Οταν πέρασε μπροστά του ο Νίκος Δένδιας  ο κ. Κασιδιάρης ήταν στο βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άρχισε να του φωνάζει.

O κ. Κασιδιάρης του είπε: «Οταν μιλάω να μην περνάς από μπροστά μου». Τότε ο κ. Δένδιας κάτι του απάντησε και ακούστηκε να του λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Τι είναι αυτό το ύφος;»

Κάποιοι είδαν και μπουκάλια να εκσφενδονίζονται και η συνεδρίαση έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανταλλαγή χειροδικιών ανάμεσα στους δύο άντρες χωρίς μέχρι στιγμή να έχει ξεκαθαριστεί πως ξεκίνησε ο καυγάς ή ποιος ευθύνεται.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο Νίκος Δένδιας έβγαινε από την αίθουσα όταν του επιτέθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Όταν ξεκίνησε το επεισόδιο η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι της Βουλής διεκόπη.

Όταν η εικόνα στο κανάλι της Βουλής επανήλθε ακούστηκε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει «αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κανάλι της Βουλής, στην αίθουσα επικράτησε πανικός, με του βουλευτές να σηκώνονται από τα έδρανα, ενώ ο Πρόεδρος της ολομέλειας απέβαλε τον Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα.

Εντέλει επενέβη η φρουρά και οδήγησε εκτός τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας υπέβαλε πρόταση μομφής κατά του Κασιδιάρη, η οποία έγινε δεκτή από το Σώμα.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.

Σε απόπειρα αποπροσανατολισμού από τη συζήτηση για τα μέτρα και τις πρόνοιες της συμφωνίας που συζητώνται στη Βουλή απέδωσε την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη εντός της Ολομέλειας εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο, μιλώντας στον Σκάι, για «κρυφή συμμαχία» Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα, ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής, ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.


«Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του και «να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών».

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, μίλησε για «εικόνες ντροπής» και χαρακτήρισε «λεκέ, του Κοινοβουλίου», τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια.

«Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές», πρόσθεσε.





Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα