Νέα δημοσκόπηση: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μειώθηκε η "ψαλίδα" μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και το συγκυβερνών κόμμα το 20% (από 19% τον Μάρτιο).

Στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή 9%, ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ "αποχή", "λευκό" και "άκυρο" συγκεντρώνουν 17%.

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% "δεν ξέρω / δεν απαντώ".

Αρνητική είναι και η άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών. Το 72% την κρίνει "κακή" και "μάλλον κακή" και μόλις το 14% "καλή", "μάλλον καλή".

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το 39% θεωρεί "σημαντικά / μάλλον σημαντικά" τα αντίμετρα και το 35% "ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα". Το 61% θεωρούν πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32%.

Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε "λίγο" είτε "σημαντικά", ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί "λίγο" και "σημαντικά".

Το 56% πιστεύει ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει "λίγο" και "σημαντικά", το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί "λίγο" και "σημαντικά".

Όσον αφορά στην "μάχη" των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος), αλλά η εκτίμηση "κανένας από τους δυο" είναι στα... ύψη και συγκεντρώνει από 30% έως 55%!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα