Ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρήκε τα 200.000 ευρώ και αποφυλακίζεται

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει τις 200.000 ευρώ και αποφυλακίζεται.

Έτσι, την Παρασκευή, εκτός απροόπτου ο πρώην υπουργός θα αποφυλακιστεί, αναχωρώντας από το νοσοκομείο των φυλακών όπου νοσηλεύεται  για το σπίτι του έπειτα από περίπου πέντε χρόνια παραμονής στη φυλακή.

Στον  πρώην υπουργός το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του είχε επιβάλει μεταξύ άλλων περιοριστικών όρων και το ποσό των 200.000 χιλιάδων ευρώ.

Ωστόσο, τα γραφειοκρατικά θέματα που σχετίζονται με την αποφυλάκισή του δεν διευθετήθηκαν ακόμη.

Έτσι, το πιθανότερο είναι ο καταδικασθείς σε 20ετή κάθειρξη πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, να βρεθεί εκτός φυλακής, το πιθανότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε απορρίψει την Τετάρτη, το αίτημα του πρώην υπουργού του για μείωση της χρηματικής εγγύησης των 200 χιλιάδων ευρώ, που αποτελεί έναν από τους πολλούς περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν για την αποφυλάκισή του.

Συγκεκριμένα, εκτός το δικαστήριο εκτός από την εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ έχει επιβάλει στον πρώην υπουργό τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση παραμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα