Νέα τουρκική πρόκληση κατά Καμμένου

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Ισίκ εμφανίστηκε ενοχλημένος επειδή ο Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκαν την ημέρα του Πάσχα το Αγαθονήσι για να ευχηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο νησί.

Σύμφωνα με το militaire.gr, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για «σόου» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα γίνουμε και εμείς μέρος αυτού του σόου και ούτε πρόκειται να αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα».

Αυστηρή προειδοποίηση Στεφανή στην Άγκυρα

Συγκινητικό μήνυμα ανασύνταξης και ξεκάθαρη προειδοποίηση περιελάμβανε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου.

Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και τον αδόκητο χαμό των τεσσάρων αξιωματικών και τον τραυματισμό της ιπτάμενης μηχανικού, ο ΑΓΕΣ, μεταξύ άλλων, καλεί τα στελέχη του ελληνικού στρατού «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των στελεχών μας που έπεσαν στο καθήκον, να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε το έργο μας με υψηλό ηθικό, αποφασιστικότητα και προσήλωση στην αποστολή μας.Ατενίζοντας τις Πολεμικές μας Σημαίες με την εικόνα του Προστάτη μας Αγίου και επικαλούμενος τη Χάρη του, σας καλώ να αναφωνήσουμε: Ζήτω το Έθνος! Ζήτω ο Στρατός!».

Ταυτόχρονα ο αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος, όπως αναφέρει το ant1news.gr, ουκ ολίγες φορές ,έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Άγκυρας, εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα και αποτροπής. « Όπως πάγια διατυπώνεται από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο. Όμως, εάν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο Ελληνικός Στρατός, στο πλαίσιο της διακλαδικής συνέργειας, είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων του είναι «η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του Στρατού μας, αλλά και η διαμόρφωση της δυναμικής που θα επιτρέψει τη μετεξέλιξή του, σε διακλαδικό πλαίσιο, ώστε να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις», προαναγγέλλοντας αλλαγές στο στράτευμα, πριν αυτές επιβληθούν όπως τόνισε από εξωτερικούς παράγοντες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα