Συγγνώμη Δημήτρη Καμμένου για το 100άρικο. Τον αδειάζει ο Μαυραγάνης

Και δημόσια πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη αν κάποιοι, νομίζω, παρεξήγησαν αυτό που είπα, δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος στο Καλημέρα Ελλάδα, αναφερόμενος στο σάλο που έχει προκύψει με δήλωσή του, στην οποία ανέφερε ότι, καλύτερα στο κράτος το 100άρικο του συνταξιούχου παρά στον φραπέ του εγγονού.

«Δεν είναι κάτι, το παράδειγμα που πιάνει οριζόντια όλη την κοινωνία. Εμείς καταφέραμε το 100άρικο, το χρόνο, που μπορεί να πάρουμε είτε από το αφορολόγητο είτε από τον παππού, που είπα εκείνη τη στιγμή, να το δώσουμε εργοδοτική εισφορά, να βρει δουλειά το εγγόνι και όχι να το πάρει ο Σόιμπλε. 11 φορές που κόψαμε τις συντάξεις στην Ελλάδα στα μνημόνια τα λεφτά πήγαν στη μαύρη τρύπα του χρέους. Δεν έδινε ανταποδοτικά κανένας, τίποτα. Η δική μας κυβέρνηση κατάφερε να πάνε ανταποδοτικά και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και σαν εργοδοτική εισφορά μακροοικονομικά, να βρει δουλειά το εγγόνι, να αυξηθεί το εισόδημα της οικογένειας, να μην υπάρχει εξάρτηση από τον παππού και οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας», είπε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Επιχειρηματολογώντας, σημείωσε ότι, «τον παππού τον έχουμε όλοι ανάγκη, γιατί είμαστε μία ελληνορθόδοξη κοινωνία με πολύ σφιχτούς δεσμούς και μεσογειακή, τον παππού τον θέλουμε να λέει το παραμύθι, να λέει την ιστορία, να κρατάει το παιδί. Γνώμη μου είναι ότι δεν θα θελα να το πληρώνω, αλλά κρατάει το παιδί και λέει το παραμύθι», είπε και διερωτήθηκε, «γιατί να πληρώνουμε την ξένη γυναίκα να κρατάει το παιδί σε δύο εργαζόμενους;».

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία της συμφωνίας με τους δανειστές που πρόκειται να έρθει στη Βουλή, είπε ότι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «θα δούμε το τελικό κείμενο της συμφωνίας και μετά θα αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε».

Ερωτηθείς τι αποφασίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά την ενημέρωσή τους από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, απάντησε ότι, «βάση των εισηγήσεων της κα. Αχτσιόγλου και του κ. Τσακαλώτου, αποφασίσαμε ότι θα ψηφίσουμε “ναι”. Αυτό είπαμε εκείνη την ημέρα και θα στηρίξουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του».

Και τόνισε: «Αν είναι κάτι τελείως περίεργο. Οχι δεν θα το ψηφίσουμε, θα το ξανασυζητήσουμε».

«Αδειάζει» Δ.Καμμένο ο Μαυραγάνης

«Η άποψη των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου, είναι ότι ποτέ δεν θα λαμβάναμε από μόνοι μας τέτοια μέτρα, είναι μέτρα οικονομικού εκβιασμού. Εμείς θα περνάμε μέτρα όπως είναι τα αντίμετρα για να αντιμετωπισθούν ο πόνος από την οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι άνθρωποι αυτοί. Ο θεσμός της οικογένειας η σύνταξη του παππού και της γιαγιάς που στηρίζουν τα εγγόνια τους μέχρι να βρούνε εργασία για μας είναι πρώτο μέλημα», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στο  «North 98» της Θεσσαλονίκης.

antenna

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-.
Σχολιάστε το άρθρο: