Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στο 17,5% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 17,5 εκατοστιαίες μονάδες δίνει τη διαφορά που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 17,5%, καθώς συγκεντρώνει 33% έναντι 15,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου έχουμε τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 15,5%

ΝΔ: 33%

ΧΑ 7,5%

Δημοκρατική συμπαράταξης: 6,5%

ΚΚΕ 7%

Ποτάμι 2%

ΑΝΕΛ 2%

Ενωση Κεντρώων 2%

Επίσης, το 75,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί την διαπραγμάτευση για να παραμείνει στην εξουσία, έναντι μόλις 18% που πιστεύει ότι το πράττει για το καλό της χώρας.

Μάλιστα, το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός καθυστερεί λόγο πολιτικού κόστους έναντι μόλις 37% που εκτιμά το αντίθετο.

Παράλληλα, σχεδόν 6 στους 10 (59,5%) του συνόλου των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται κυρίως για την παραμονή της στην εξουσία

Μόλις το 3,% δηλώνει ευχαριστημένο από την κυβέρνηση, το 44% είναι δυσαρεστημένο αλλά δεν έχει εναλλακτικές ενώ το 51% που δηλώνει δυσαρεστημένο πιστεύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο ερώτημα απαντούν ευχαριστημένοι σε ποσοστό 8,5%, το 64,5 δηλώνει δυσαρεστημένο χωρίς να βλέπει εναλλακτικές επιλογές ενώ το 25% λέει ότι υπάρχουν εναλλακτικές.

Το 38% θέλει οικουμενική από την παρούσα βουλή για να είναι πιο αισιόδοξοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα