Τηλεφωνικές υποκλοπές: Καλούσαν τον Κουτσούμπα και έβγαινε ο Μαρινάκης!

Ιδιαίτερη προσοχή σε συνολικά 51 τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν από το ΚΚΕ με κόμματα και όχι μόνο δίνεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και την ΑΔΑΕ. Οι υπηρεσίες ελέγχουν διεξοδικά την περίπτωση συνακροάσεων άρα και πιθανών υποκλοπών των συνομιλιών των τηλεφωνικών κέντρων του ΚΚΕ με ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ, Ένωση Κεντρώων, Νέα Δημοκρατία αλλά και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠαναΘηναϊκος.

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν τα κέντρα των 13 χωρών τα οποία οργάνωσαν τις συνακροάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το έγκλημα των υποκλοπών.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρο το έγγραφο του πορίσματος της ΑΔΑΕ από το πρώτο στάδιο των υποκλοπών, τις επίμαχες ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν οι κλήσεις αλλά και το τι προέκυψε από τους επιτόπιους ελέγχους στους παρόχους τηλεφωνίας.

Στις 5 Απριλίου 2017 έγιναν συνολικά τέσσερις κλήσεις, από τις 13.45 - 14.30 στις οποίες το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ δέχεται κλήση από απόκρυψη. Την πρώτη φορά ήταν απ΄τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, μόνο που δεν είχαν τηλεφωνήσει αλλά και εκεί είχαν δεχτεί κλήση και συνδέθηκαν με τον Περισσό.

Το ίδιο γίνεται ένα λεπτό αργότερα, ενώ στις 14.20 πάλι με απόκρυψη, όταν το σηκώνει η τηλεφωνήτρια, ακούγεται από την άλλη πλευρά "ΠΑΕ Ολυμπιακός". Αμέσως μετά τρίτη φωνή λέει "ΠΑΕ Παναθηναϊκός". Η συνομιλία τερματίζεται.

Στις 14.30 πάλι απόκρυψη αριθμού: "Εδώ ΚΚΕ παρακαλώ". - "Εδώ Ένωση Κεντρώων". Κανένας εκ των δύο είχε καλέσει τον άλλον.

Στο πόρισμα της ΑΔΑΕ περιγράφεται λεπτομερώς πως έγιναν επιτόπιοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιρειών ΟΤΕ Globe A.E., Wind, Vodafone αλλά και της Cyta. Όλες οι κλήσεις έγιναν από απόκρυψη και οι περισσότερες με το σύστημα VOIP με δύο από αυτές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή. Έχουν γίνει από τηλεφωνικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να υπάρχει παραποίηση στοιχείων.

Στις σελίδες 11-12 του πορίσματος οι κλήσεις δείχνουν να έχουν γίνει από:

Ολλανδία, Μάλτα, Γαλλία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Σουηδία, Πολωνία και Δανία, ενώ αναφέρεται:
"Το πλήθος των διαφορετικών διεθνών προθεμάτων ενισχύει την ένδειξη ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων".

πηγή:thetoc.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα