Τελικά επιστρέφουν οι θεσμοί ή όχι; Άλλα λέει το Μαξίμου και άλλα ο Μοσκοβισί

Το EuroWorking Group αποφάσισε, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA): αυτό σημείωναν κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τούτων δοθέντων, όπως σημείωναν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.  Η Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών.

«Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ.

To νέο σενάριο του Μαξίμου

Nέο σενάριο για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα διακινούν κυβερνητικές πηγές  υποστηρίζοντας ότι το EWG στη συνεδρίασή του αποφάσισε «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)».

Tο EuroWorking Group αποφάσισε «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)»: αυτό σημείωναν κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις». Mάλιστα οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι  «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Στη σφαίρα της φαντασίας η διαφωνία

Το Μαξίμου προχώρησε σε  διάψευση των πληροφοριών ότι η εμπλοκή στο Euroworking Group οφείλεται σε διαφωνία Τσακαλώτου-Τσίπρα για το θέμα των συντάξεων. Κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι «τα περί προσυμφώνου  Τσακαλώτου-Θεσμών και τα περί "μπλόκου" του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

thetoc.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα