Τζανακόπουλος: Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε

Τα εργασιακά, έχω την εκτίμηση ότι θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε.

Δεν πρόκειται να μπει καμιά υπογραφή αν δε διεξαχθεί συζήτηση στα όργανα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «είναι απολύτως συμπαγές το κόμμα.

Σε συνέντευξή του στο Star και στην εκπομπή Live U απέφυγε να πει αν οι δανειστές ζητούν την προσωπική διαφορά αναφορικά με τις συντάξεις, ενώ τόνισε εκ νέου για τη ΔΕΗ ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της».

«Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία», επέμεινε και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε δημόσιες υποδομές για να ικανοποιήσουμε αιτήματα δανειστών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε πως «στα εργασιακά έχουμε πει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε στις ομαδικές απολύσεις, ούτε στο lock out. Τα ανοιχτά θέματα είναι σημαντικά, και τεχνικά και συμβολικά, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την συνολική συμφωνία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους, λέγοντας: «Το κόμμα είναι απολύτως συμπαγές και σε επιμέρους ζητήματα έχει ο καθένας τη δυνατότητα να λέει την άποψή του, αρκεί να ακολουθεί την συλλογική απόφαση».

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», που έκανε λόγο για ένα ενδεχόμενο «όχι» του Βερολίνου απέναντι στο πάγωμα των επιτοκίων του ελληνικού χρέους, απάντησε: «Δεν μας είπε κάτι καινούριο η Handelsblatt, η ρύθμιση του ελληνικού χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αυτό που θα συζητηθεί μετά το SLA είναι η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για μετά το 2018».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ο κύριος Σημίτης συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ενώ ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν, δεν είπε τίποτα για αυτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα