Τσίπρας: Ρεαλιστικός ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες

Τσίπρας: Ρεαλιστικός ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες

Στο ότι ο τουρισμός έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο συμφώνησαν στη συνάντησή τους ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Κατά τη συνάντηση που γίνεται στο Μαξίμου, με την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ και την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «ο στόχος για 30 εκατομμύρια φέτος είναι ρεαλιστικός», σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς συγκυρίες».

«Είστε από τους λίγους Έλληνες που χάσατε το στοίχημα. Το κέρδος είναι ότι έχουμε μεγάλη τουριστική αύξηση», τόνισε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι, «ο τουρισμός βοήθησε στην κρίση και έδωσε ώθηση στην οικονομία». «Θα πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, από την πλευρά του, είπε ότι, «με ορίζοντα το 2021 στόχος μας είναι να έρθουν στην Ελλάδα πάνω από 35 εκατομμύρια τουρίστες».

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ καλό μέλλον», εκτίμησε ο Α.Ανδρεάδης.

«Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2017. Η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», δήλωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και συμπλήρωσε:

«Όπως θυμάστε, είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις αφίξεις του 2016, το οποίο με μεγάλη μας χαρά χάσαμε. Κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παραθέσουμε στον Πρωθυπουργό, θα έχουμε πρόσθετο χρόνο να συζητήσουμε εκτενέστερα σχετικά με τη στρατηγική του τομέα, τις προοπτικές του καθώς και το όραμά μας για τη χώρα».

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: