Δημοσκόπηση: Διψήφια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Ποια κόμματα μένουν εκτός

Διψήφιο παραμένει το ποσοστό της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Δεν θα ήταν λύση η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ απαντά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται τη Δευτέρα, στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 13 ποσοστιαίες μονάδες. Την δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse προκειμένου να διερευνηθούν στάσεις και αντιλήψεις του εκλογικού σώματος.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 32%

ΣΥΡΙΖΑ 19%

Χρυσή Αυγή 7,5%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%

ΚΚΕ 6,5%

Εκτός όριο εισόδου στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, Το Ποτάμι και οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 2%.

Σε ότι αφορά τα κόμματα που δεν βρίσκονται τώρα στη Βουλή στο 2,5% βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ΛΑ.Ε. και ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνουν από 1%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 62% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν λύση, το 56% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα όχι (19%) και μάλλον όχι (37%) ενώ το 31% απαντά σίγουρα ναι (15%) και μάλλον ναι (16%).

Στο ερώτημα «κατά πόσον μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα με μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», το 38% δηλώνει πως μπορούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα