Ο Ξυδάκης απολογείται για την τριτοκοσμική ΕΡΤ

Ο Νίκος Ξυδάκης μάζεψε τις δηλώσεις του για την ΕΡΤ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ... Σε αναδίπλωση για τους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων προέβη ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών χαρακτήρισε τη δημόσια τηλεόραση «τραγική» και «τρικοσμική» και το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

«Επιχείρησα να κάνω μια υπόθεση εργασίας, ότι υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα της δημοσιογραφίας. Η δημοσιογραφία του lifestyle και της κλειδαρότρυπας, που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90, μεταδόθηκε στη συνέχεια και στις σοβαρές κυριακάτικες εφημερίδες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ανέφερα πως και τα δελτία ειδήσεων ακόμη, που κάποτε ήταν πυρήνας ενημέρωσης, έχουν φτάσει να γίνουν ένα μαγκαζίνο με λίγο απ’ όλα και να μπερδεύουν το δράμα με την ενημέρωση».

Ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι ειπώθηκαν πάρα πολλά στο πλαίσιο της συζήτησης για τη δημοσιογραφία, πως απομονώθηκε μία κουβέντά του «από τις 10.000 που είπα» και έκανε λόγο για «φραστική υπερβολή» εκ μέρους του.

«Εγώ την έχω υπερασπιστεί την ΕΡΤ, δεν ήθελα να την χαρακτηρίσω. Αυτό που είπα, το είπα σε συγκεκριμένο context» είπε ο κ. Ξυδάκης

Συνεχίζοντας, εξομολογήθηκε ότι ήταν «ακραία» η φράση του, ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος που «έστω και τώρα και με αυτό τον τρόπο ξεκινά μια συζήτηση για την αναμόρφωση της ΕΡΤ».

«Συζητάμε τώρα με ειλικρίνεια για το ότι η ΕΡΤ έχει προβλήματα» είπε ο κ. Ξυδάκης, επισημαίνοντας εκ νέου πως «μπορεί η έκφραση να ήταν υπερβολική».

«Θέλουμε πολιτικούς που να χαϊδεύουν αυτιά; Εγώ και στο πρόσφατο παρελθόν που είχα ερωτηθεί από δημοσιογράφους είχα πει πως “η ΕΡΤ δεν είναι καλή αλλά είναι ανοικτή”. Η αγωνία η δική μου είναι να λυθούν τα προβλήματα» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς κατά των δημοσιογράφων, ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για «οξύτερη φράση» που χρησιμοποίησε, επισημαίνοντας πως δεν αφορούσε το σύνολο των δημοσιογράφων αλλά «μερίδα αυτών».

Όλα ξεκίνησαν από όσα είπε ο κ. Ξυδάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία», είπε ο Νίκος Ξυδάκης στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Επιπλέον, χαρακτήρισε το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα