Το τζάμπα μάγκες που δεν ψηφίζουν ... του Μεϊμαράκη, αναστάτωσε τη ΝΔ

Με μια «συμφωνία κυρίων» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι οι «ρουκέτες» που εκτόξευσε χθες το μεσημέρι στη Βουλή δεν είχαν στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά τον Μάκη Βορίδη, τελείωσε το θερμό επεισόδιο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και παραλίγο να οδηγήσει σε «πολεμική σύρραξη» τις δύο πλευρές.

Φυσικά αυτή η «συμφωνία κυρίων» δεν μπορεί να εξαφανίσει τα όσα λέχθηκαν από τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά ούτε και να εξασφαλίσει ότι οι σχέσεις των δύο αντρών το επόμενο διάστημα θα είναι, αν όχι ομαλές, τουλάχιστον ανεκτές.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Μειμαράκης θέλησε, με αφορμή και τη δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι κακώς η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το καλοκαίρι του ‘15 το τρίτο μνημόνιο, να υπερασπιστεί τη θητεία του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί το γκριζάρισμα αυτής της θητείας από όποιον κι αν προέρχεται.

Έτσι προέκυψε η φράση «είναι τζάμπα μαγκιά να λες ότι δεν ψηφίζω τα μέτρα, όταν ξέρεις ότι η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και όταν δεν διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αν είχε 145 βουλευτές η κυβέρνηση και μπορεί να έβγαινες από το ευρώ τι θα έκανες;».

Εκτός από αυτό, ο κ. Μειμαράκης αποφάσισε μετά από αρκετό καιρό σιωπής να επαναφέρει στον δημόσιο λόγο την άποψη που σταθερά εκφράζει τους τελευταίους μήνες σε συνομιλητές του περί πολιτικής συνεννόησης.

«Για μένα είναι βασική αρχή, η πολιτική συνεννόηση. Την υπηρέτησε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Παύλο Μπακογιάννη. Άρα είναι μια πολιτική που την πιστεύω, δεν είναι μια ευκαιριακή θέση» είπε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σταθερά πιστεύει πως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσαν στα θέματα που αφορούν αποκλειστικά την κρίση και το ξεπέρασμα της, να βρουν ένα κοινό δρόμο και να λειτουργήσουν συμπληρωματικά.

Άλλωστε, ο κ. Μεϊμαράκης έχει πολλές φορές τονίσει ότι το γεγονός πως η χώρα βιώνει τον έβδομο χρόνο κρίσης και μνημονίων έχει να κάνει και με το ότι δεν έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να συνεννοηθούν, όπως συνέβη στις χώρες που μπήκαν αλλά και βγήκαν από τα μνημόνια.

Και οι δύο θέσεις του δεν είναι καινούργιες γι’ αυτό και όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν τα όσα τους είπε αποδίδονται ή όχι, εκείνος απάντησε «δεν έχω πει κάτι καινούργιο για να το αποδώσετε ή όχι. Αυτές είναι σταθερές απόψεις μου».

Το αναπάντητο προς το παρόν ερώτημα που υπάρχει στην Πειραιώς είναι πόσο συχνά ο κ. Μεϊμαράκης από 'δω και πέρα θα δημοσιοποιεί αυτές τις απόψεις του και αν στην πορεία του χρόνου τις εμπλουτίσει και με άλλες, οι οποίες θα έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ