Μεϊμαράκης: Οσοι εκ του ασφαλούς λένε δεν ψηφίζω είναι τζάμπα μάγκες

Λίγη ώρα αφότου ο Πάνος Καμμένος του είχε απονείμει τα «εύσημα» γιατί επί προεδρίας του η ΝΔ ασκούσε «καλύτερη αντιπολίτευση» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τα έβαλε με το κόμμα και τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υψηλόβαθμες πηγές της ΝΔ υποβάθμισαν σκοπίμως την «εχθροπραξία» διαρρέοντας ότι ο ίδιος ο Μεϊμαράκης διευκρίνισε σε επικοινωνία μαζί τους ,ότι όσα είπε αφορούσαν τον Μάκη Βορίδη και όχι τον Κυριάκο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει τα μέτρα. Εάν δεν ψήφιζε και η Νέα Δημοκρατία τότε, η οποία το αποφάσισε ομόφωνα, η χώρα θα έφευγε από την Ευρώπη» ανέφερε όντως ο  κ. Μεϊμαράκης για το χθες.

Ομως συνέχισε λέγοντας « Το 2015 ο Τσίπρας δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία θα πηγαίναμε στα βράχια εκτός ευρωζώνης. Τώρα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι "μάγκες" του δεν ψηφίζουν, είναι τζάμπα.»

Το 2015 ο Τσίπρας δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία θα πηγαίναμε στα βράχια εκτός ευρωζώνης

Αυτή δεν ήταν ούτε η μόνη αλλά ούτε και η πιο επιθετική αποστροφή προς την ηγεσία της ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης προβάλλοντας με ένταση την δική του προσήλωση στην «συνεννόηση» ακύρωσε την «καρδιά» της ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: δηλαδή ότι ως κυβέρνηση θα ακολουθήσει άλλη πολιτική.

Κι εμείς την ίδια συμφωνία θα εφαρμόσουμε

Σε δυο αποστροφές του σημείωσε ότι δεν υπάρχει διαφορά στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης.

«Εσείς πιστεύετε ότι έχει διαφορά η πολιτική Τσίπρα από την πολιτική Σαμαρά ή η πολιτική Μητσοτάκη αν έρθει;» διερωτήθηκε ενώ για την υπό διαμόρφωση συμφωνία είπε « Αυτή θα εφαρμόσουμε και εμείς άμα τα υπογράψει κιόλας( σσ τα μέτρα).

Ο κ. Μεϊμαράκης επιχείρησε να εξηγήσει τη θέση του για την εθνική συνεννόηση λέγοντας « ...αφού έχεις να διαχειριστείς μια περίοδο φτώχειας, κατάθλιψης, δυστυχίας, και βγαίνει ο Τσίπρας και τον θέλουμε και οι ξένοι και είναι να πάρουμε και κάποια μέτρα και το σκέφτονται να τα πάρουνε, άστονε…, αφού έριξε ο Γιωργάκης τον Κώστα και έριξε ο Σαμαράς τον Παπαδήμο και έριξε ο Τσίπρας τον Σαμαρά και πάει λέγοντας, και τι γίνεται τώρα;».

Η  κριτική στον Τσίπρα για την ομάδα διαπραγμάτευσης

Η μοναδική κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα  ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αφορούσε μόνο την άρνησή του μετά τις εκλογές να προχωρήσει στη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Αφού κάνεις εκλογές τις ξαναπαίρνεις και αφού έχεις μια αντιπολίτευση που σου λέει εδώ είμαστε, και αφού κολλάς με τον Πάνο, τι παρά φύση θα ήταν να κάνεις μια ομάδα διαπραγμάτευσης

« Καταλαβαίνω γιατί έκανε εκλογές. Δεν μπορούσε. Αφού κάνεις εκλογές τις ξαναπαίρνεις και αφού έχεις μια αντιπολίτευση που σου λέει εδώ είμαστε, και αφού κολλάς με τον Πάνο, τι παρά φύση θα ήταν να κάνεις μια ομάδα διαπραγμάτευσης; Και σήμερα θα είχαμε τελειώσει, πράγμα που έγινε σε όλες τις χώρες. Και εδώ δεν τελειώνει αυτό, θέλουν να πάνε στο 22, 23, δηλαδή μας ταπεινώνουν. Σου λένε όποιος και να έρθει το 2020 αυτά θα εφαρμόσετε. Άρα λοιπόν,…η γνώμη είναι ότι ήταν σωστή η τακτική του, ήταν εθνικά σωστή….»

O κ. Μεϊμαράκης επέμεινε «για μένα είναι βασική αρχή, η πολιτική συνεννόηση. Την υπηρέτησε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Παύλο Μπακογιάννη. Αυτή τη στιγμή φταίει και ο Τσίπρας που δεν υπάρχει πολιτική συνεννόηση διότι έπρεπε να έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες γι΄αυτό».

 

thetoc

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα