Στα άκρα η κόντρα Ελλάδας - Τουρκίας. "Πόλεμος" δηλώσεων

Χωρίς μέτρο είναι πια, ο ελληνο-τουρκικός πόλεμος δηλώσεων με τους υπουργούς της Άγκυρας να έχουν κυριολεκτικά απασφαλίσει.

Η νέα ένταση καταγράφεται με αφορμή την επιθετική ρητορική του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Ταβούσογλου, ο οποίος σε μια προφανή προσπάθεια να προσελκύσει τις ψήφους των τούρκων εθνικιστών στο δημοψήφισμα, σηκώνει κι άλλο τους τόνους με κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτός που ξεκίνησε τον «πόλεμο δηλώσεων», αλλά και ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, για να ακολουθήσει η προειδοποίηση του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά,  ο οποίος τόνισε πως  «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου,  το πρωί της Κυριακής  σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ. «Άμα θέλουν να έρθουν, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε νέες του δηλώσεις την Κυριακή από την Αττάλεια απαντώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον Έλληνα υπουργό Άμυνας ως «κακομαθημένο παιδί» - αν και στο αρχικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων γινόταν λόγος για απάντηση στον Νίκο Κοτζιά για να ακολουθήσει διόρθωση λίγη ώρα αργότερα.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα