Παναγιώτης Ρήγας: Δεν είναι φετίχ το αφορολόγητο

Δεν είναι «φετίχ» το αφορολόγητο δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, προσθέτοντας ότι εάν κάτι τέτοιο διευκολύνει το κλείσιμο της αξιολόγησης, τότε πρέπει να συζητηθεί.

«Δεν είναι «φετίχ» το οτιδήποτε, δεν το λέω για να πάμε σε μείωση του αφορολόγητου, αλλά αν μια μείωση του αφορολόγητου διευκολύνει να κλείσει η αξιολόγηση, τότε να το συζητήσουμε», δήλωσε ο κύριος Ρήγας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κάθε τι θα πρέπει να εξετάζεται στο σύνολο, στο πλαίσιο της συμφωνίας, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε αντιδημοκρατική την απαίτηση των δανειστών για προληπτικά μέτρα μετά το 2018. Όπως είπε, ο ηγετικός κύκλος των δανειστών που αποφασίζει δεν αποδέχεται ότι η κυβέρνηση αυτή εφαρμόζει την συμφωνία επιτυχώς και δεν προχωρά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, για το οποίο όμως δέχεται πιέσεις.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αιτιολογεί τις απαιτήσεις που ακούγονται μιας και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε θετικό δρόμο και προβλέπεται ανάπτυξη για το 2017 και 2018.

«Προληπτικά μέτρα το να κάνεις και να στο ζητά κάποιος ξεπερνά τα όρια της όποιας δημοκρατίας», δήλωσε και πρόσθεσε πως «είναι μια πίεση που έχει πολιτική λογική, που λέει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει, ενώ ο ηγετικός πυρήνας που επιλέγει αυτές τις πολιτικές δεν το ήθελε».

Η συμφωνία έχει υλοποιηθεί στο ακέραιο, εμείς έχουμε κάνει και παράπλευρα πράγματα που έχουν ανακουφίσει και δώσαμε το δικό μας στίγμα, πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως «έχουμε υλοποιήσει το 70%, υπάρχει ένα κενό που είναι τα μέτρα που ζητάνε». «Τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα 4 δισ. που ζητούν δεν στέκουν, δεν έχουν λογική», επανέλαβε.

Ο κ. Ρήγας απέρριψε οποιοδήποτε σενάριο πρόωρων εκλογών, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον πρόεδρό της, λέγοντας: «Ο κύριος Μητσοτάκης είναι που λέει "βαστάτε, μην κλείνετε την αξιολόγηση κι εμείς θα τον ρίξουμε"».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα