Γεωργιάδης: Ερώτηση προς τον ΥΠΟΙΚ για τις συναντήσεις του Τσίπρα

Ερωτηση προς τον υπουργό Οικονομικών απευθύνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το ταξίδι και τις συναντήσεις που είχε ο Αλεξης Τσιπρας από 27 ως 30 Ιανουαρίου.

 

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε με ερώτησή του τα σχέδια πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στη Λισαβόνα, για τη σύνοδο κορυφής των ευρωμεσογειακών χωρών, υπαινισσόμενος ότι το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε και για κάποιο άλλο ταξίδι.


Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι το επίσημο δρομολόγιο του αεροπλάνου, έπρεπε να είναι "Αθήνα- Λισαβόνα, Λισαβόνα Αθήνα" αλλά διερωτήθηκε σαφώς, αν κατά την επιστροφή του "ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού".

"Εγώ ζητάω τα σχέδια πτήσης. Είναι επίσημα έγγραφα και να μην διανοηθούν να επικαλεστούν απόρρητο", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας και τη λίστα των επιβατών.

Το non paper του Μαξίμου

Με άτυπη ενημέρωσή τους οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν για ενδιάμεση στάση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στη γαλλική πρωτεύουσα, για την οποία ήταν ενήμερη η ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, αλλά και η γαλλική κυβέρνηση.

ΝΔ: Μεγάλη ζωή για τον Τσίπρα

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωση της και η Νέα Δημοκρατία, που εκφράζει το εύλογο ερώτημα, γιατί ο πρωθυπουργός κράτησε εν κρυπτώ συναντήσεις με επενδυτές. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση εικάζει ότι συνταξιδιώτες του πρωθυπουργού στο Παρίσι ήταν μέλη της οικογένειάς του.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα