Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ με αέρα 10.2 μονάδες

Προβάδισμα με 10.2 ποσοστιαίες μονάδες στη ΝΔ "δίνει" η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η ΝΔ φαίνεται να προηγείται, από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, με 25.8% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ με 15.6%.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ έχει διαφορά 14,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σχηματίζεται επτακομματική Βουλή. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%. Τρίτο κόμμα η ΧΑ με 8%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,2% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 21% των αυθόρμητων απαντήσεων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%. Ενα ποσοστό 46% εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.

Απολογισμός κυβερνητικών πεπραγμένων

Μάλλον αρνητικός εκτιμά ότι είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης ένα ποσοστό της τάξης του 81% ενώ μάλλον θετικός κρίνει ότι είναι το 17%

Στο ερώτημα πώς κρίνουν οι πολίτες το δημοψήφισμα και την επιλογή στήριξης του «όχι» από την κυβέρνηση, το 67% απαντά ότι το κρίνει αρνητικά και το 28% θετικά.

Για την περίφημη «17ωρη διαπραγμάτευση» του Πρωθυπουργού μετά το δημοψήφισμα, το 68% την κρίνει αρνητικά και μόλις το 24% θετικά.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές 8 στους 10 (79%) τις αποτιμούν αρνητικά και μόλις 16% θετικά.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα το 2017

Οι 6 στους 10 (60%) φοβούνται ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα το 2017 θα είναι «μάλλον απρόβλεπτες».

Εκλογή Τραμπ

Για την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ το 33% εκτιμούν ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, το 39% εκτιμούν ότι θα είναι ουδέτερες και 19% θετικές.

Κυβερνητική προοπτική

Το 67% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πάει χειρότερα, το 19% πως θα πάει όπως μέχρι τώρα και μόλις 12% πιστεύει ότι θα τα πάει καλύτερα.



topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα