Ο Τσακαλώτος την έγραψε την τιμωρία του: Έγγραφες διαβεβαιώσεις στο Euroworking Group

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέστειλε επιστολή προς το EuroWorking Group, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους.

Να σημειωθεί ότι στο χθεσινό Euro Working Group ζήτησαν έγγραφες εξηγήσεις για τις παροχές, καθώς και ότι χορηγούνται εφάπαξ και δεν είναι μόνιμες.

Σήμερα το Euro Working Group συνεδριάζει εκ νέου μέσω τηλεδιάσκεψης για το ελληνικό ζήτημα και για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ευρωπαίος αξιωματούχος χθες σημείωσε πως η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο» και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να «ξεπαγώσει» η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

«Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον» κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ειδικότερα, όπως εξηγούσε έτερη πηγή με καλή πληροφόρηση από τις συζητήσεις, ορισμένα κράτη - μέλη εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις «μονομερείς ενέργειες» της ελληνικής κυβέρνησης, που αφορούν παροχές και ως εκ τούτου ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να δηλώσει εγγράφως την προσήλωσή της στους στόχους και τις διαδικασίες που πηγάζουν από το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι για να ληφθεί η επίσημη απόφαση για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των διευθυντών του ESM, κάτι που όπως εκτιμάται θα γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα