Ονομαστική ψηφοφορία για το έκτακτο επίδομα ζητά ο Τσίπρας

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει πίσω το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής, αλλά ζητά ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή αύριο επί της σχετικής τροπολογίας.

Την απόφαση έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και την ανακοίνωσε στους επιτελείς του αμέσως μόλις έφτασε στις Βρυξέλλες το απόγευμα, για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.  Κατά τις πληροφορίες, πρόκειται για σαφή απάντηση του πρωθυπουργού στις ενστάσεις που ήγειρε ο Β. Σόιμπλε για τις εν λόγω κοινωνικές κινήσεις της κυβέρνησης.

Δεδομένου δε, ότι παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σ΄αυτές τις κινήσεις, ανακοίνωσαν ότι θα υπερψηφίσουν την τροπολογία, ο κ.Τσίπρας επιδιώκει να σταλεί στο Βερολίνο το μήνυμα ότι, για το θέμα αυτό τουλάχιστον, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ενιαία στάση.

Μένει να φανεί πάντως εάν κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μεταβάλλει στάση προκειμένου να μην εμφανισθεί ότι στηρίζει εμπράκτως την κυβέρνηση Τσίπρα κόντρα στον κ. Σόιμπλε, σ΄αυτή την κομβική στιγμή.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη είχε επισημάνει ότι "Όλα όσα κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια σειρά από ευρωπαϊκές κρίσεις και αυτό το ζήτημα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους".

 

euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα