Σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με διαφορά 13,8 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27,2% έναντι 13,4% του κυβερνώντος κόμματος.

Στην Τρίτη θέση ισοβαθμούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%. Στο μεταίχμιο της εισόδου στην επόμενη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%, ενώ χαμηλότερα κινούνται το Ποτάμι με 1,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,1%.

Όπως ερμηνεύονται τα αποτελέσματα, η διαφορά που μεγαλώνει φαίνεται να οφείλεται στη μετακίνηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2015 έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα.

Double score καταγράφει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Προϋπολογισμός 2017: Νέο μνημόνιο τα μέτρα για το χρέος, λέει ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα