ΚΚΕ: Κόλαφος για τα λαϊκά συμφέροντα, η απόφαση του Eurogroup

«Η απόφαση του Eurogroup είναι πραγματικός κόλαφος για τα λαϊκά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από τα μέτρα για το χρέος θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυρίως οι τράπεζες. Τα πανηγύρια και η κυβερνητική εξαπάτηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Αδιάψευστος κριτής των συμφωνιών της κυβέρνησης είναι η καθημερινή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας και τα αδιέξοδα που συνεχώς μεγαλώνουν», επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, οι παρεμβάσεις για το χρέος, που φτάνουν στο ?σωτήριο έτος? 2060, θα συνοδευτούν όχι μόνο με απαρέγκλιτη τήρηση του τρέχοντος μνημονίου, όπως οι νέες ανατροπές στα εργασιακά, αλλά και με νέα -πέραν του 2018- δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, δηλαδή με λιτότητα διαρκείας, ματωμένα πλεονάσματα και νέες ρυθμίσεις σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σταθμό για την αναμενόμενη καπιταλιστική ανάκαμψη, αφού απελευθερώνει πόρους για τις επενδύσεις του κεφαλαίου. Αυτό όμως που κρύβει προκλητικά είναι ότι η όποια ανάκαμψη δεν θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες που είχε ο λαός τα χρόνια της κρίσης, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της ζωής του λαού. Θα είναι αβέβαιη, αφού οι εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία είναι δυσοίωνες» σημειώνει ακόμα το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα