Τσίπρας: Ώρα να δείξει η Ευρώπη αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φράνκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, δήλωσε, "Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά¨.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα μας πέραν της οικονομικής κρίσης δέχεται το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι μετά απο 42 χρόνια πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, επισημαίνοντας ότι η κρίση που προέκυψε είναι κυβερνητική και όχι πολιτειακή.

«Δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολη εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης)», δήλωσε ο κύριος Στάινμαϊερ

Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που διέρχεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

«Ο Ρέντσι έκανε το σωστό και το απαραίτητο, ωστόσο δεν ψήφισαν οι Ιταλοί» δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Στάινμαϊερ χαρακτήρισε την κρίση στην Ιταλία «κυβερνητική και όχι πολιτειακή» και πρόσθεσε: «δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολή εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη(...) συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης) ιδιαίτερα μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση (...) και βεβαίως έχω πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της... τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, το κύριο βάρος του μεταναστευτικού και την διαπραγμάτευση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα