Κουρουμπλής: Αισιοδοξία για λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

Καμία διαφοροποίηση και αύξηση στη φορολογία των ναυτικών είναι η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου και η ΠΝΟ γνωρίζει ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια που καταβάλλεται, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλής «Στο Κόκκινο». Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο υπουργός, η ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική με «όπλο» τη συνεργασία των χωρών του Νότου και την "καλή συγκυρία" της ανάληψης της προεδρίας από τη Μάλτα.

Μετά τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ «έχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία», εκτίμησε ο κ.Κουρουμπλής.

Σημειώνεται ότι 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Σάββατο προηγήθηκε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπου αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργίας από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως στις 6 το πρωί της Τρίτης.

Σχολιάζοντας τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους θεσμούς, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ότι οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.

«Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά, έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα», όπως υπογράμμισε, καθώς οι θεσμοί αναζητούν χρήματα και πόρους και δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

«Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε καμίας μορφής εξομοίωση, όπως ζητείτο, η συζήτηση περιοριζόταν σε πολύ μικρό ποσοστό και η διαπραγμάτευση εξακολουθεί, η βούληση μας είναι να μην υπάρξει καμία διαφοροποίηση και αύξηση», ξεκαθάρισε ο κ.Κουρουμπλής. «Αυτό το γνωρίζει η ΠΝΟ, ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια το κυρίου Τσακαλώτου, του κυρίου Χουλιαράκη και του υπουργείου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα