Το πρόγραμμα των κρίσιμων επαφών της Αχτσιόγλου για την αξιολόγηση

Η σημερινή συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων εστίασε στα θέματα των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ειδικότερα στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μετενέργεια και τις ενώσεις προσώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις επαφές των επομένων ημερών, αρχής γενομένης από αύριο με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, αλλά και στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τις ηγεσίες και στελέχη πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στόχος των επαφών αυτών είναι να τονιστεί εκ νέου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλίνει του ευρωπαϊκού κεκτημένου στον κρίσιμο τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Ακολουθεί το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-11

15.00- 15.45: Ska Keller (Αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Γερμανία) και Ernest Urtasun (ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ισπανία).

16.00- 16.30: Giorgi Pirinski, (Ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας).

18.00-19.00: Μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

19.00-20.00: Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΠΕΜΠΤΗ 1-12

09.30- 10.00: Gabi Zimmer (Πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE- NGL, Γερμανία)

10.30-11.00: Jean Lambert (Συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μεγάλη Βρετανία).

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα