Δημοσκόπηση του ΠΑ.ΜΑΚ: Διαφορά 15 μονάδων υπέρ της ΝΔ

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η ΧΑ με 7%, το ΚΚΕ με 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3%, από 2% καταγράφουν Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, 1,5% σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% συγκεντρώνει η ΛΑΕ, 6,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 19% απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 6% των ερωτηθέντων απαντά «άλλο» και ΔΞ/ΔΑ απαντά το 17,5%. Πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, το 39% απαντά ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός, ενώ το 3,5% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι του μόλις 7,5% που πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, και 5,5% που δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.

Επίσης, περίπου εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), με τους δυσαρεστημένους εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν πλέον τους οχτώ στους δέκα(79%).

Στο σύνολο του δείγματος ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις δηλώνει το 6,5% των ερωτώμενων έναντι 4,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος». Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, ικανοποιημένοι απαντούν το 13,5 των ερωτηθέντων έναντι 7,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος».

ΣΚΑΪ.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα