Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό: Στην ώρα της η διαπραγμάτευση

«Είμαι αισιόδοξος ότι αν δουλέψουμε με πνεύμα συνευθύνης και αλληλεγγύης θα τα καταφέρουμε. Η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει και θα κλείσει στην ώρα της. Ώστε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να μπορέσουμε να έχουμε θετικές αποφάσεις. Να ανοίξει δηλαδή η συζήτηση για τα συγκεκριμένα μέτρα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Πρόκειται για έναν ρεαλιστικό και δίκαιο στόχο στη διεκδίκηση του οποίου δεν είμαστε μόνοι μας. Η συντριπτική πλειοψηφία της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας αναγνωρίζει πλέον ανοιχτά ότι το δικαιούμαστε. Και νομίζω εξάλλου ότι αυτό το νόημα έχει και η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικάνου Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα σε λίγες μέρες στη χώρα μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς κατά τη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

  • Τσίπρας: Σε κανενός μας την καρέκλα δεν γράφεται το όνομά του
  • Τσίπρας: Η ΝΔ οφείλει να προσέλθει με καλή πίστη και να συνδράμει στον διορισμό ΕΣΡ
  • Τσίπρας: Ο νόμος που ψηφίσαμε ισχύει εκτός από το σκέλος που αφορά στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ
  • Τσίπρας: Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος


«Η Ελλάδα έσπασε την απομόνωση»
Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό: Σπάσαμε την απομόνωση - Στην ώρα της η διαπραγμάτευση - Media
«Να δοθεί έμφαση αλλά και στήριξη στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την επιστροφή στην ανάπτυξη που θα σηματοδοτήσει συνολικά το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη και το πέρασμα σε μια νέα περίοδο για την Ευρωπαϊκή οικονομία. Και είναι πράγματι ένα ξεχωριστό και ιστορικό από κάθε άποψη γεγονός, η Ελλάδα να αποτελεί έναν από τους τελευταίους σταθμούς του Προέδρου Ομπάμα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της 8ετούς θητείας του. Μια Ελλάδα που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, μετατράπηκε από το μαύρο πρόβατο και τον παρεία που κανείς δεν ήθελε να επισκέπτεται και να συνομιλεί, σε πρωταγωνιστή και σε επίκεντρο των εξελίξεων. Με τη πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική μας πολιτική που μας καθιστά πόλο ασφάλειας και σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Με την ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Με τη μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στις δύσκολες μέρες της διαπραγμάτευσης. Με τη διαρκή υπεράσπιση της ανάγκης για αλλαγή αλλά ενίσχυση της Ευρώπης σε μια περίοδο όπου η άνοδος της Ακροδεξιάς την απειλεί με διάλυση».

«Μέσα σε ένα χρόνο επισκέφτηκαν τη χώρα μας Ο Πρόεδρος Πούτιν, ο Πρόεδρος Ολάντ, ο Πρόεδρος Γιούγκερ, οι ηγέτες των επτά Μεσογειακών κρατών της Ε.Ε, ο Πάπας Φραγκίσκος μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομάιο και τώρα και ο Πρόεδρος Ομπάμα. Και όλα αυτά μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Η Ελλάδα έσπασε την απομόνωση. Η Ελλάδα έπαψε να σέρνεται. Η Ελλάδα σήκωσε το κεφάλι και διεκδικεί ξανά έναν ρόλο που τις αξίζει στη περιοχή. Αλλά και όλα όσα δικαιούται στη σχέση της με τους εταίρους. Όλα όσα οι συμφωνίες που τηρεί προβλέπουν, σε σχέση και με τις υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων πλευρών», επισήμανε..

 

Τι είπε ο Τσίπρας για την Αχτσιόγλου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Βίντεο

Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νωρίτερα, αμέσως μετά από την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, για τα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου, τονίζοντας ακόμη ότι «πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση».

.topontiki

Ολη η ομιλία του Πρωθυπουργού στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα