Καθυστερεί η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, να έχει ξεκινήσει τις σχετικές επικοινωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος θα πραγματοποιηθούν από τη νυν κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.

18:34  Νέες πληροφορίες
Ανασχηματισμός Live: Έντονες διεργασίες και καραμπόλες για τη νέα κυβέρνηση - Οι αμετακίνητοι
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του ανασχηματισμού να γίνει αργά το βράδυ μετά τις 21:00

18:09  Η Κουμουνδούρου θέτει βέτο για την πιθανή μετακινηση Φίλη
Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη στην Κουμουνδούρου στέλνουν σαφές μήνυμα στο Μαξίμου για να μην μετακινηθεί ο Νίκος Φίλης από το υπουργείο Παιδείας, ο οποίος μετά το συνέδριο του κόμματος έχει ισχυροποιήσει τη θέση του.


18:03  Πληροφορίες της ΕΡΤ

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο κ. Κουρουμπλής ακούγεται τις τελευταίες ώρες πως θα μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής


18:02  Ποιοί φέρονται να είναι οι αμετακίνητοι

- Δραγασάκης

- Φλαμπουράρης

- Χουλιαράκης

- Κοτζιάς

- Καμμένος

- Τσακαλώτος

17:36  Εμπλοκή και με τον Νίκο Φίλη

Προφανώς σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα στις σχέσεις κυβέρνησης με την Εκκλησία, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε την μετακίνηση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται να είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο, κάτι που δημιουργεί προσχώματα στην ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

17:21  Αποχώρησε από το Μαξίμου ο κ. Κοντονής

 

17:19  Υπουργός της κυβέρνησης για τον ανασχηματισμό: Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες

"Έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα, υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες, πολιτικές, που ο πρωθυπουργός χειρίζεται αυτές τις ημέρες και νομίζω ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει μία προσπάθεια να υπάρξει ένα restart, αν θέλετε, στη λειτουργία του κυβερνητικού έργου", σημείωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, απαντώντας σε ερώτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

17:09  Στενός συνεργάτης της Όλγας Γεροβασίλη παρακολουθεί τους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου

 

16:55  Ο ρόλος Σκουρλέτη στον ανασχηματισμό

Οι αντιρρήσεις του Πάνου Σκουρλέτη στο κυβερνητικό έργο τον τελευταίο καιρό είχαν προκαλέσει έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου. Για αυτό και μέχρι και χτες το βράδυ η απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα θεωρείτο βέβαιη. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός αναζητά μία συμβιβαστική λύση έτσι ώστε να μην απομακρυνθεί τελείως ο κ. Σκουρλέτης από την κυβέρνηση.

 

Βέβαια ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως είτε θα παραμείνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος είτε θα είναι απλός βουλευτής. Οπότε σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πως αυτή τη στιγμή γίνονται έντονες διεργασίες προκειμένου να πειστεί ο κ. Σκουρλέτης να αναλάβει κάποιο άλλο υπουργείο.

 

16:55  Μόλις μπήκε στο Μαξίμου ο Σταύρος Κοντονής

 

16:51  Επιστρέφει στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου ο Πάνος Καμμένος

Μετά την επίσκεψή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην Ινδονησία ο ίδιος είναι στο δρόμο της επιστροφής. Αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Δεν αποκλείεται η καθυστέρηση της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού να οφείλεται και σε αυτό.


16:49  Νέο όνομα στον ανασχηματισμό

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του βουλευτή Λακωνίας, Σταύρου Αραχωβίτη για τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Το εάν θα αναλάβει τον υπουργικό θώκο θα εξαρτηθεί και από τις πολλές καραμπόλες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

 

16:45  Ανατροπή από το Reuters για τον ανασχηματισμό

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters o Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται μέχρι το Σάββατο να προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

 

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραμείνει στο πόστο του, ενώ αναφέρει πως πιθανότατα θα μετακινηθεί ο Πάνος Σκουρλέτης που είναι ανοιχτά αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις.

 

16:26  Και ξαφνικά βγήκε από το Μαξίμου ο Δημήτρης Κοντομηνάς!

Τι γύρευε σήμερα το μεσημέρι στο πρωθυπουργικό γραφείο ο ισχυρός άνδρας του Alpha;

 

16:07  Η ΝΔ κάνει κι εκείνη τον δικό της ανασχηματισμό...

Πάει ο Κώστας Τασούλας... λόγω Νικολόπουλου


15:39  Νεότερα....

Η Έφη Αχτσιόγλου ως υφυπουργός στο Εργασίας. Είναι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του υπουργείου με τους θεσμούς...


13:37  Γιατί ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής έως τις 2.30 να έχει τελειώσει η Ολομέλεια;

Ε;


13:32  Και ξαφνικά τώρα που φεύγει από το υπουργείο, είδε την αλήθεια

Κατρούγκαλος: Έχουν δίκιο οι συνταξιούχοι


13:24  Κεσάτια και στο καφενείο της Βουλής


13:21  Πάμε μια ανακεφαλαίωση....

Τι ακούγεται μέχρι αυτή την ώρα:

Βερναρδάκης για υπουργός Επικρατείας

Γεροβασίλη για Εσωτερικών

Κουντουρά για Τουρισμού

Φίλης μένει στο Παιδείας

Κοτζιάς για Εξωτερικών με αλλαγή στους υφυπουργούς

Κουβέλης ή Κατρούγκαλος για Δικαιοσύνης

Κουρουμπλής ή Αχτσιόγλου για Εργασίας

Καμία αλλαγή σε Οικονομικών και Υγείας (στο δεύτερο με επιφύλαξη γιατί ακούγεται ότι φεύγει ο Ξανθος)

Παππάς: Ψηφιακής Πολιτικής

Τζανακόπουλος ή και Ξυδάκης για κυβερνητικός εκπρόσωπος (εδώ ακούγεται και το όνομα μιας γυναίκας δημοσιογράφου)


13:10  μέσα στη Βουλή

Αδειο και έρημο το εντευκτήριο...

13:08  Το ονομα του Χριστόφορου Βερναρδάκη για υπ. Επικρατείας φαίνεται να έχει κλειδώσει

Το θέμα είναι τι αρμοδιότητες θα δοθούν στο Νίκο Παππά που έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα τη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς όπως έχει μεταδώσει το newsit.gr μετακινείται στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής


13:00  Πήγε 13.00 και νεότερο ουδέν....


12:48  Καλά νέα από Βρυξέλλες;


Πριν από το τέλος Νοεμβρίου πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρξουν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ανέφερε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος σήμερα από τις Βρυξέλλες.
«Είναι φιλόδοξο, αλλά εφικτό», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ωστόσο ότι όλα θα πρέπει να έχουν μπει στη θέση τους «ταυτόχρονα» έως τις 5 Δεκεμβρίου, δηλαδή η συμφωνία για το χρέος και μια καταρχήν συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Τόνισε, ωστόσο παράλληλα: «Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν συμβεί αυτό. Δεν είναι καταστροφή».
Στη συνέχεια ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι χρειάζονται σημαντικές προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση εντός του 2016. «Δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν σημαντικές πολιτικές συζητήσεις, όπως για παράδειγμα η αγορά εργασίας και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το 2017-2018».
Εξάλλου, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι αναφορές στην επιστολή Ντάισελμπλουμ για το ασφαλιστικό, ερμηνεύτηκαν ως μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό. «Πρέπει να ήταν κακή μετάφραση από το google translate  από τα ολλανδικά στα ελληνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιβεβαίωσε ότι η επόμενη αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα θα είναι περί τα μέσα Νοεμβρίου.

12:40  Περιμένοντας τις ανακοινώσεις τα "καλά" λόγια Μοσκοβισί για Βαρουφάκη τα διαβάσατε;

Ως ένα νάρκισσο που κανιβάλιζε, περιγράφει το Γιάνη Βαρουφάκη ο Πιερ Μοσκοβισί στο βιβλίο του

12:23  Κυβερνητικές πηγές:

"Όλα είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα μετά την ψήφιση των τροπολογιών για τις τηλεοπτικές άδειες"

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα