Θέμα λίγων ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός. Τα ονόματα

Θέμα λίγων ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα, ενώ ήδη τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και σημειώνονται οι πρώτες καραμπόλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανοίξει το μπλοκάκι του και ξεκίνησε το γράψε-σβήσε για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Όλες οι πληροφορίες θέλουν τον Φώτη Κουβέλη να μπαίνει στην κυβέρνηση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και ονόματα-έκπληξη. Σε ό,τι αφορά τη θέση που θα λάβει ο κ. Κουβέλης ακούγεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη.

Ένα σενάριο θέλει να γίνεται πρόταση σε πρώην τραπεζίτη, ενώ ακούγεται σε επίπεδο φημολογίας το όνομα τους Λούκας Κατσέλη, που σήμερα παραιτήθηκε από την προεδρία της Εθνικής.

Ταυτόχρονα για το Νίκο Παππά τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση, ωστόσο δεν είναι ακόμη σίγουρο ποια θέση θα έχει.

Ορισμένες αλλαγές αναμένονται και στα στελέχη προ προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι θα μπει ο Δημήτρης Καμμένος στην κυβέρνηση, ενώ θα αλλάξει υπουργείο ο Τέρενς Κουίκ.

Με το βλέμμα στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης στο υπουργείο Οικονομικών και ο Γιάννης Δραγασάκης στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Στη θέση τους παραμένουν επίσης ο Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μεταξύ άλλων συζητείται η χρησιμοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου, συνεργάτιδας του Γιώργου Κατρούγκαλου, στη θέση της υπουργού Εργασίας, αλλά και του Γιώργου Βασιλειάδη, νυν γενικού γραμματέα για την καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει ακουστεί για το Ναυτιλίας, χωρίς ωστόσο να θεωρείται ακόμα βέβαιο. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας, δεδομένου ότι ο Γιώργος Σταθάκης παίζει για το υπουργείο Ενέργειας. Αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι και ο ρόλος του Αλέξη Χαρίτση, καθώς και του γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη, ενώ πιθανή θεωρείται και η αξιοποίηση του οικονομικού σύμβουλου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Λιάκου.

Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει τη διατήρηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, φαίνεται ότι απομακρύνεται από το πόστο του.

Βέβαια κατά πληροφορίες ο κ. Φίλης δεν θα είναι πλέον αρμόδιος για τα θέματα της εκκλησίας, μετά την έντονη κόντρα με τον Αρχιεπίσκοπο και αυτά θα περάσουν στον κ. Αμανατίδη.

Η παραμονή του Πάνου Σκουρλέτη στην κυβέρνηση θεωρείται «πολύ δύσκολη».

Ο νυν γραμματέας του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος συζητείται για κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ το όνομα της  Όλγας Γεροβασίλη ακούγεται για το Εσωτερικών. Ταυτόχρονα ο Γιάννης Μουζάλας αναμένεται να αποχωρήσει από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Ανδρέας Ξανθός θα παραμείνει υπουργός Υγείας, αν το επιτρέψουν οι καραμπόλες. Οι διαρροές θέλουν να μένει εκτός υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο νυν υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα