Παππάς - Αρτεμίου: Γατί πήγαν τελικά στη Βενεζουέλα

Την πραγματική αιτία του ταξιδιού του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, επιχειρούν να δώσουν οι εφημερίδες «Τα Νέα», αλλά και η «Εφημερίδα των Συντακτών», με δύο εκτενή δημοσιεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Ο κ. Αρτεμίου δήλωσε ότι «σκοπός του ταξιδιού του ήταν για να πουλήσουμε προϊόντα, όπως για παράδειγμα φασόλια, αντσούγιες, ελιές, λάδι και γενικά προϊόντα μακράς διαρκείας». Από τη μεριά του ο κ. Παππάς επιβεβαίωσε το ταξίδι και εξήγησε ότι έγινε για «διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνον τον καιρό».

Σύμφωνα, όμως, με «Τα Νέα», ο λόγος της επίσκεψης δεν ήταν μόνο τα τρόφιμα, αλλά και το πετρέλαιο!

«Την περίοδο εκείνη ο πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, είχε βάλει μπροστά ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που είχε τον τίτλο "Πετρέλαιο για Τρόφιμα". Στόχος του σχεδίου ήταν να παρακαμφθούν τα προβλήματα τροφοδοσίας σε βασικά προϊόντα που αντιμετώπισε η Βενεζουέλα και στη βάση του ήταν περίπου ανταλλακτικό εμπόριο: σας δίνουμε πετρέλαιο σε τιμή εκτός αγοράς, μας δίνετε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ο Τσίπρας ανέλαβε να βοηθήσει. Ανέθεσε στο Νίκο Παππά και στον Κώστα Ήσυχο να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις», γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στη Βενεζουέλα, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος, εκπροσωπώντας ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία θα αγόραζε πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα. Το πρώτο ταξίδι ήταν διερευνητικού χαρακτήρα, ωστόσο η συμφωνία τελικά δεν προχώρησε.

Την εκδοχή της αγοράς πετρελαίου, υποστηρίζει και το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Όπως αναφέρει, η ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξόρυξη πετρελαίου και το Καράκας έκρινε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ακόμα μία «πόρτα» στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Διοργανώθηκε με ευθύνη της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα μια αποστολή πολιτικών ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών παραγόντων στο Καράκας. Στο πλαίσιο του ταξιδιού προσκλήθηκαν λοιπόν εκπρόσωποι επιχειρηματιών από τους τομείς της ενέργειας των φαρμάκων και των αγροτικών προϊόντων, καθώς και στελέχη του αδελφού κόμματος του κυβερνητικού Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας PSUV, του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Νίκος Παππάς», σημειώνεται στο δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι την ελληνική εταιρεία εκπροσώπησε ο Αρτέμης Αρτεμίου.

 

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα