Καμμένος σε Ιερώνυμο για τα Θρησκευτικά: Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για τίποτα εάν...

Στον διάλογο που είχε ο Πάνος Καμμένος  με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για το ζήτημα των Θρησκευτικών,  το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Καμμένος είπε, «Θέλω να σας διαβεβαιώσω από τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σαν κυβερνητικός εταίρος εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι: «ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση» και όπως είπε ρώτησε τον πρωθυπουργό: «το διευκρίνισα, αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας».

Συγκεκριμένα στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «Σας βεβαιώνω ότι και ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί και ούτε μπορεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία με την πατρίδα μας. Χαίρομαι ότι αυτή η συνάντηση γίνεται μετά από αποδοχή από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση και μάλιστα επειδή τον ρώτησα, το διευκρίνισα αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας. Αρα πιστεύω ότι ανετράπη αυτή η κακή εικόνα η οποία δημιουργήθηκε και βέβαια μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Θεωρώ απαράδεκτα αυτά τα οποία ειπώθηκαν γιατί ο ρόλος της εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας και σε κάθε αγώνα του Εθνους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω από τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σαν κυβερνητικός εταίρος εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας. Με πολύ σεβασμό θα ακούσουμε τις αποφάσεις που θα πάρετε, θα συμβάλλουμε σε αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, στον διάλογο. Είμαστε στη διάθεσή σας σε αυτό τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτά η θέση της εκκλησίας μας, η σχέση της Ορθοδοξίας με το Έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν και που θα πρέπει να θυμίσω ότι πρώτη τις ζήτησε η Εκκλησία».

Επιστολή - φωτιά Ιερώνυμου για τα Θρησκευτικά, με σκληρή κριτική σε Φίλη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα