Μεγάλη απόσταση χωρίζει τα ευρήματα των νέων δημοσκοπήσεων!

Μεγάλη απόσταση χωρίζει τα ευρήματα των νέων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται σε Κυριακάτικες εφημερίδες. Η δημοσκόπηση στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 12,5 μονάδες, η δημοσκόπηση της Real News 7,2 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που τρίτη δημοσκόπηση στην εφημερίδα «Το Χωνί» αναδεικνύει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 4,2 µονάδες διαφορά από τη Ν∆,.

Η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News

Μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για την εφημερίδα Real News.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%.  Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%,  εκτός βουλής μένεις η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται κατά 9,1% με τα ποσοστά των κομμάτων να ανέρχονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία: 30,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
  • Χ.Α: 7,9%
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη: 7%
  • ΚΚΕ: 5,7%
  • Ένωση Κεντρώων: 3,1%
  • ΑΝΕΛ: 3%
  • Το Ποτάμι: 2,6%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,6%
  • Λαϊκή Ενότητα: 1,6%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 11,2%

«Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο κανένας με ποσοστό 48,3% ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30,4%, και ο Αλέξης Τσίπρας με 19,3%.

Στη δημοσκόπηση της MRB ερευνάται και το θέμα τωντηλεοπτικών αδειών με το 60,4% να υποστηρίζει πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν βελτιώνουν το τηλεοπτικό τοπίο, και το 34,6% να υποστηρίζει πως το βελτιώνουν. Αρνητικά αξιολογεί το 56,1% των ερωτώμενων και τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα ενώ το 31,8% τις αξιολογεί θετικά.

 

Δημοσκόπηση Ελεύθερου Τύπου: 12,5% προβάδισμα στη ΝΔ

Δυναμική ευρείας νίκης και υπεροχή σε όλα τα σημεία εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σε δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.

Συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι μόλις 14% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Το Χωνί: προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη Ν∆, καταγράφει δημοσκόπηση της Bridging Europe για την εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ», μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον διαγωνισμό για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
  • ∆εύτερο κόµµα η Ν∆, µε 18,2%.
  • Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους. Που σηµαίνει ότι, µε τη σχετική αναγωγή, η µεταξύ τους διαφορά µεγαλώνει και άλλο.
  • Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
  • Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
  • Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
  • Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου. Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ένωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

Κάτω από το όριο του 3%

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου. Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ενωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

«Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές»

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά επιτακτικά εκλογές, αναφέροντας μάλιστα πως αυτό είναι που θέλει ο λαός, μόλις το 31% λέει «Ναι» στην προσφυγή στις κάλπες.

Σε επίπεδα απόλυτης πλειοψηφίας (55%), ο ελληνικός λαός απορρίπτει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι αυτή τη στιγµή προς το συµφέρον της χώρας είναι η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

  • Να δοθούν στην κοινωνία τα 246 εκατ. ευρώ ζητάει το 75%
  • Στο θέµα του διαγωνισµού για τις άδειες, το διακύβευµα εξαρχής ήταν τα χρήµατα που θα µαζευτούν για το δηµόσιο. Για αυτό η κυβέρνηση σχεδίασε µ’ αυτό τον τρόπο την τελική δηµοπρασία. Για να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό τίµηµα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα 246 εκατοµµύρια θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες.

Το αποτέλεσµα της έρευνας είναι απολύτως ενδεικτικό: Τρεις στους τέσσερις Ελληνες συµφωνούν µε τον Αλέξη Τσίπρα.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα