Κουρουμπλής: Οι υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνοντας ότι οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι. «Δεν έχουν πάρει ακόμα άδειες οι υπερθεματιστές» είπε ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

«Ο νόμος λέει ότι οι τέσσερις έχουν ανακηρυχθεί οριστικοί υπερθεματιστές, δεν είναι αδειούχοι. Καταθέτουν την προκαταβολή, ελέγχεται το πόθεν έσχες,  υπάρχουν μεταξύ τους ενστάσεις που θα ελεγχθούν και μετά θα έρθει η υπουργική απόφαση που θα παραχωρήσει την άδεια. Άρα έχουμε μια διαδικασία κι ενώ είναι πολύ σαφείς ο νόμος, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ας κάνουν λίγη υπομονή να δούμε πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία και θα φανεί ποιος και τι» τόνισε αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε επίσης ότι «δεν είναι τέσσερις άδειες, είναι και η ΕΡΤ, και η ΕΡΤ 3...». Όπως είπε, δυο κανάλια μένουν χωρίς άδεια, και οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους θα ενσωματωθούν στα κανάλια με άδεια, κάνοντας λόγο για επιδότηση θέσεων εργασίας για προσλήψεις των εργαζομένων.  Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι ποινικές ευθύνες θα έχουν όσοι από τους υποψηφίους φοροδιαφεύγουν, αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

«Ούτε ένας ψηφοφόρος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετακινείται δεξιά, ο λαός ξέρει τι σημαίνει Δεξιά. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ανωριμότητα που ζητεί εκλογές» ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών ενώ αναφέρθηκε και στην Attica Bank, λέγοντας ότι περιμένει από την Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχους στα θαλασσοδάνεια της τελευταίας δεκαετίας.

Σε ό,τι αφορά το προκαταρκτικό πόρισμα του ΔΝΤ και τις δηλώσεις της Ντέλιας Βελκουλέσκου, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «δεν αντέχει η κοινωνία μείωση συντάξεων».

Τέλος, αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών και την κόντρα της Εκκλησίας με τον υπουργό Παιδείας, ο κ. Κουρουμπλής συνέστησε να πέσουν οι τόνοι, είπε ότι το θέμα είναι επιστημονικό και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν και θα λυθεί η παρεξήγηση.

«Κανείς από αυτή την κυβέρνηση δεν έχει αμφισβητήσει το ρόλο της Ορθοδοξίας αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι ρόλος πατριωτικός και εθνικός. Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερα ειλικρινή σεβασμό στην εκκλησία» επεσήμανε.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα