Κόντρα Φίλη - Χαρακόπουλου στη Βουλή για τη γενοκτονία των Ποντίων

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που ήταν αφιερωμένη «στην εθνική ημέρα μνήμης της Μικρασιάτικης Καταστροφής».

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε πως «η άρνηση της γενοκτονίας εκ μέρους του υπουργού θα μείνει ακόμη και όταν αυτός θα έχει απομακρυνθεί από την εξουσία και τα λόγια του θα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους».

«Ήρθαμε να τιμήσουμε θύματα σε μία συζήτηση με όρους εθνικής ενότητας. Λυπάμαι που ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να μετατρέψει τη συζήτηση σε μια στείρα αντιπαράθεση. Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία του κόμματός του, είναι η στείρα τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων. Αυτή η τακτική δεν έχει σχέση με την εθνική ενότητα», απάντησε ο κ. Φίλης.

Ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι είναι «προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος αφαίρεσε από τα βιβλία τις αναφορές για τη Μικρασιατική Καταστροφή».

«Δεν είμαι ο υπουργός που αφαίρεσε τα κεφάλαια αυτά. Τα κεφάλαια υπάρχουν στο βιβλίο, διδάσκονται στα παιδιά. Βεβαίως υπάρχει ο συντηρητικός αντιδραστισμός που λέει πως ότι δεν εξετάζεται, δεν διδάσκεται, αλλά αυτό είναι μία συντηρητική αντίληψη. Όλα τα άλλα σας τα επιστρέφω», έκλεισε τη συζήτηση ο υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα