Το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σήμερα το μεσημέρι (13.00) συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά τη χθεσινή ομιλία του, σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, ο Πρωθυπουργός έβαλε ως ορίζοντα εξόδου από την κρίση την 5ετία, όμως δεν δίστασε να αντιτάξει στην μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δική του μείωση φόρων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ακόμα μίλησε για την επικείμενη αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, φιλοδοξία που είναι λίγο πολύ γνωστή και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν έναν νέο φόρο ακίνητης περιουσίας, με την τρίτη κατά σειρά διαφορετική ονομασία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε ακόμα αυστηρή προειδοποίηση σε όσους κρύβουν χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η περίοδος της ασυλίας τελείωσε”.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε βέβαια να μην χρησιμοποιήσει στα επιχειρήματα υπέρ της κυβέρνησής του, τα 246 εκατομμύρια που εξασφάλισε το Δημόσιο, από την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως τα συγκεκριμένα έσοδα, θα διατεθούν σε Υγεία και Παιδεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άφησε μια σημαντική ανακοίνωση για το τέλος της ομιλίας του. Ανακοίνωσε πως οι ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυταπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31.12.2016 παγώνουν, αλλά δεν διαγράφονται. Θα μπορούν έτσι να παίρνουν ασφαλιστική ενημερώτητα αν είναι συνεπείς στις τρέχουσες οφειλές τους.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας "Γυρίζουμε σελίδα, αφού διαβάσαμε καλά την προηγούμενη και αντλήσαμε το δίδαγμά της. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Βίντεο

Δείτε την τρελή υποδοχή Τσίπρα στη ΔΕΘ από την μπάντα του στρατού! Βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα