Τσίπρας στη ΔΕΘ: Η οικονομία αλλάζει πρόσημο

Από το μείον της επταετούς ύφεσης περνάμε στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός από το Βελλίδειο. Κλείνει ένας κύκλος και οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας. Πρέπει να στραφούμε στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

«Βρισκόμαστε ακριβώς σε εκείνο το σημείο όπου η οικονομία μας αλλάζει πρόσημο και από το μείον της επταετούς ύφεσης γυρνάμε στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης». Αυτό ήταν το βασικό σύνθημα του πρωθυπουργού από το βήμα των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι αναγκαίο να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε μια Ελλάδα που θα αφήσει πίσω της τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μέσα σε πέντε χρόνια με τις καταστροφικές επιλογές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταστράφηκε το ένα τέταρτο του Εθνικού μας πλούτου, μειώθηκε κατά 40% το διαθέσιμο εισόδημα, εκτοξεύθηκε στο 28% η ανεργία, διευρύνθηκε κατά 38% το όριο της φτώχειας. Σήμερα που όλες οι ενδείξεις και οι δείκτες δείχνουν ότι αυτός ο κύκλος κλείνει, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας.

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να αλλάξουν στάση οι εταίροι, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει και εμείς να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και στρατηγική. «Να σταματήσουμε να έχουμε το μυαλό μας μόνο στα δημόσια οικονομικά και στραφούμε στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Δηλαδή στη δημιουργία νέου πλούτου αλλά και στην αλλαγή του τρόπου διανομής του, στη καινοτομία, στην έρευνα, στην υγιή επιχειρηματικότητα», σημείωσε.

Ταυτόχρονα όμως, στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε αυτός ο πλούτος να διανεμηθεί δίκαια. «Όχι σε αυτούς που μοιράστηκαν ως λεία τα οφέλη της ανάπτυξης πριν τη κρίση, για να βγάλουν αφορολόγητα κέρδη στις τράπεζες του εξωτερικού. Όχι στους γνωστούς κρατικοδίαιτους ολιγάρχες, των off shore και των θαλασσοδανείων, τα συμφέροντα των οποίων με σθένος υπερασπίζεται η ΝΔ του κου Μητσοτάκη, αλλά στους ανθρώπους της εργασίας, της δημιουργίας και της παραγωγής. Στους ανθρώπους των επιστημών και της καινοτομίας. Αυτήν την Ελλάδα πρέπει να ενισχύσουμε».

Το γεύμα Τσίπρα με Μπουτάρη - Τζιτζικώστα σε ψαροταβέρνα

ΔΕΘ: Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

 

 

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ θα μεταδοθεί διαδικτυακά στις 8 μ.μ.

Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν χθες οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ολοκληρώθηκε η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην 81η ΔΕΘ

Eπεισόδιο στη ΔΕΘ με πολίτη που πλησίασε τον Πρωθυπουργό φωνάζοντας

Επεισόδιο με πολίτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο ρωσικό περίπτερο, σημειώθηκε πριν από λίγο.

Ο Τσίπρας υποδέχτηκε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας


Τη σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

Στο μετρό της Θεσσαλονίκης ο Τσίπρας. Τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Στον σταθμό του υπό κατασκευή μετρό, στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θέλω να πω ότι μετά απ' αυτή την επίσκεψη, που είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμασι τις εργασίες και να



euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα