Κουρουμπλής: Ο Πολάκης έκανε κριτική στους θεσμούς

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή καλεσμένος σε  τηλεοπτικη εκπομπή του MEGA, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Πολάκη περί παραδικαστικού κυκλώματος, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε αυτοσυγκράτηση, υπογραμμίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «δεν είπε κάτι προς θάνατον, ωστόσο υπήρξε αυτή η αντίδραση».

«Μπορεί να έχει έναν δικό του τρόπο να το λέει αλλά είπε κάτι που είναι μια κριτική στους θεσμούς. Δεν είναι νομίζω τόσο αρνητικό. Εγώ μπορεί να την είχα κάνει μ’ έναν διαφορετικό τρόπο» κατέληξε.

Ακόμη ο υπουργός κατέθεσε κα τις  σκέψεις για τον εκλογικό νόμο, οι οποίες πρόκειται να ενσωματωθούν σε πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του Mega ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι «πάμε προς την κατεύθυνση της απλής αναλογικής», αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο «εάν η κοινωνία δώσει τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα ή σε σχηματισμό παρατάξεων να συγκεντρώσουν υψηλό ποσοστό», να υπάρχει πρόβλεψη από τον νομοθέτη για «ένα bonus 30 εδρών». Με αυτόν τον τρόπο, όμως, όπως ισχυρίστηκε, «η απλή αναλογική περιορίζεται κατά 10%».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα