Αναβάλλεται για την προσεχή Δευτέρα το Euro Working Group

Νέο «καψόνι» στην ελληνική κυβέρνηση από τους Θεσμούς, καθώς η αναμενόμενη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group αναβάλλεται για τη Δευτέρα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι δανειστές περιμένουν να ψηφιστούν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής οι τροπολογίες με τις «ουρές» των τελευταίων προαπαιτούμενων (κόκκινα δάνεια, ειδικά μισθολόγια, ΕΝΦΙΑ, κόφτης), διορθώνοντας το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από περίπου 10 ημέρες. 

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση της ομάδα εργασίας των τεχνοκρατών που προετοιμάζει τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης,  θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα για να διαπιστώσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν υιοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα από τη Βουλή και να υπάρξει θετική εισήγηση των θεσμών προς το ΕWG.

Εφόσον επαληθευτεί η ολοκλήρωση όλων των περίπου 150 προαπαιτουμένων θα ανοίξει ο δρόμος ώστε ο ESM να εκταμιεύσει την δόση των 7,5 δισ. ευρώ, κάτι που αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος προσδιόρισε χθες χρονικά για τις 15 Ιουνίου.
thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα