Χωρίς απελευθέρωση βίζας, παγώνει η συμφωνία για τους πρόσφυγες

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για την επανεισδοχή προσφύγων δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την φιλελευθεροποίηση από την ΕΕ του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

«Το θέμα της κατάργησης της βίζας είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία», δήλωσε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους σε προσφυγικό καταυλισμό της περιοχής του Γκαζίαντεπ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξέφρασε την «πεποίθηση» ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πράξει τα αναγκαία ως προς το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί «υπόσχεση της τουρκικής κυβέρνησης προς τον λαό της».

«Σήμερα η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να μεταχειριζόμαστε τους πρόσφυγες», δήλωσε ο κ.Τουσκ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα