Στο... πέλαγος της πολιτικής η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Bίντεο

Στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία στην οποία έλαβε μέρος, χρησιμοποίησε στην τηλεοπτική της καμπάνια ένα μικρό κίτρινο αυτοκίνητο με ευθεία αναφορά στο περίφημο «περιστατικό» με το βενζινάδικο και το σκασμένο λάστιχο. Στο κόμμα - κίνημα που παρουσίασε, χρησιμοποιεί ένα καραβάκι. Ο λόγος για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μετακινήθηκε από τη... στεριά στη θάλασσα και παρουσίασε την Πλεύση Ελευθερίας.

Όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα την πρώην πρόεδρο της Βουλής δεν εξεπλάγησαν από την πολιτική πρωτοβουλία. Ούτε τους προκάλεσαν εντύπωση τα έξι Δέλτα που αποτελούν τα ιστία του νέου κινήματος - κόμματος που άρχισε πριν από λίγες ημέρες να πλέει στο πέλαγος της πολιτικής. Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή (του χρέους) και Διεκδίκηση (των γερμανικών οφειλών) είναι οι λέξεις που επέλεξε η Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι σχεδόν... διάσημη για την αγάπη της στην ελληνική γλώσσα.

Οι λάτρεις της σημειολογίας και της γλωσσολογίας δεν θα μπορούσαν να μην παρατηρήσουν ότι το Δέλτα, το τέταρτο γράμμα του αλφαβήτου, προέρχεται από το φοινικικό γράμμα dalet, που σημαίνει «πόρτα» και αποτελεί μετεξέλιξη του αντίστοιχου ιδεογράμματος. Είναι άραγε το καράβι ο τρόπος για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να περάσει πάλι την πόρτα του ελληνικού Κοινοβουλίου; Ο χρόνος και οι ψηφοφόροι θα δείξουν...

«Με ανοιχτές πόρτες»

«Πάμε σε αυτήν με ανοιχτή καρδιά, ανοιχτό μυαλό, αλλά και ανοιχτά τα μάτια» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του νέου κόμματος την Τρίτη το βράδυ.
«Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες. Η Πλεύση Ελευθερίας πηγάζει από την κοινωνία, δημιουργείται και υπάρχει για την κοινωνία και θα δράσει μέσα από την κοινωνία και μαζί με την κοινωνία» τόνισε περιγράφοντας πως η Πλεύση Ελευθερίας, ως κόμμα - κίνημα, που δεν λειτουργεί με μηχανισμούς ούτε με διακίνηση πολιτικής επιρροής, αλλά με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, είναι όχι απλώς απαραίτητη, αλλά και αναγκαία σήμερα.

«Από τις πράξεις μας θέλουμε να κριθούμε και για τις πράξεις μας θα κριθούμε. Και έτσι απαντάμε σε αυτούς που δήθεν διερωτώνται ή ανησυχούν για το πού τοποθετούμαστε στο πολιτικό φάσμα: Η απάντηση είναι καθαρή. Τοποθετούμαστε με την κοινωνία. Τοποθετούμαστε με τον λαό. Τοποθετούμαστε με τη Δημοκρατία. Τοποθετούμαστε με την έμπρακτη υπεράσπιση της πατρίδας και της δημοκρατίας έναντι της εδώ και εξαετία βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος, όπως ακριβώς επιτάσσει το άρθρο 120, το αλλοτινό 1-1-4» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στην πανηγυρική πρεμιέρα στο Χυτήριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε «εκτός κάδρου» την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα, εξαπέλυσε την επίθεσή της προς τους πρώην συντρόφους της. «Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει. Πατριώτης δεν είναι κανείς επειδή έτσι διαδηλώνει. Ο ριζοσπαστισμός δεν είναι λεκτική εκγύμναση ούτε θεωρία, αλλά υπαρξιακή δοκιμασία, που έχει κόστος. Δημοκράτης δεν είναι κανείς επειδή απλώς το διακηρύσσει» υποστήριξε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

«Όποιος σήμερα υποστηρίζει με λόγια, με έργα ή με την αιδήμονα ανοχή και επιτηδευμένη αποχή του την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης και τη συνέχιση της μνημονιακής δεσποτείας δεν είναι ούτε αριστερός ούτε πατριώτης ούτε ριζοσπάστης ούτε δημοκράτης» τόνισε.

«Να φύγουν»

«Πρέπει να φύγουν» είπε χαρακτηριστικά η Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζοντας ότι «και μαζί τους πρέπει να φύγει όλο το σάπιο σύστημα συμφερόντων και ολιγαρχιών, που ήδη αναζητεί και προσπαθεί να στήσει τη μνημονιακή διάδοχη κατάσταση, κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου στο μέλλον μας, με σενάρια διεύρυνσης, οικουμενικής κυβέρνησης ή εναλλαγής των ίδιων πολιτικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με την Κωνσταντοπούλου, «αυτοί που κυβερνούν σήμερα δεν διαφέρουν σε τίποτε από το επίορκο και διεφθαρμένο προσωπικό των προηγούμενων δεκαετιών, παρά μόνο στο ότι κατάφεραν, στον πιο σύντομο χρόνο, να ακυρώσουν τους φαινόμενους και φερόμενους εαυτούς τους, να τσαλαπατήσουν τα πιο ιερά δημοκρατικά θέσμια και κεκτημένα και να επιδίδονται λαίμαργα στη νομή και διανομή της εξουσίας και στην άντληση ωφελημάτων για τους ίδιους και τους οικείους τους, εγκαινιάζοντας την πιο ακραία έκφανση του νεποτισμού, της φαυλοκρατίας και της παρεοκρατίας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η «σημερινή κυβέρνηση και όλα τα πρόσωπα που τη στελεχώνουν και τη στηρίζουν απέδειξαν με τον οδυνηρότερο τρόπο ότι “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” που κάποιοι εκφωνούσαν μεγαλόστομα κουνώντας επιδεικτικά σημαίες ιδεολογικής καθαρότητας και ηθικού πλεονεκτήματος κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος από το έλλειμμα εαυτού, φρονήματος και έρματος», ενώ την ίδια ώρα, όπως δήλωσε, ο λαός «έλεγε το πιο μεγαλειώδες “όχι” στην υποταγή και δήλωνε παρών και έτοιμος να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον του».

Κάνοντας μάλιστα λόγο για «πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού», για «σκηνοθεσία εκλογών από τους δανειστές», καθώς και για «παραβίαση της ξεκάθαρης λαϊκής εντολής της 5ης Ιουλίου», η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η σημερινή Βουλή και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν υπηρετούν το μνημόνιο, ακόμη και αν διακηρύσσουν το αντίθετο».

«Σήμερα, το κατεστημένο σύστημα δίνει την κύκνεια μάχη του να πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από την παράδοση και την υποταγή» υπογράμμισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, επενδύοντας, όπως ανέφερε, στην απογοήτευση, την απόσυρση, την αποχή. «Επενδύει στη διάψευση της ελπίδας και την υποστασιοποίηση της απόγνωσης. Την οποία υπηρετούν οι εκπρόσωποι και τα φερέφωνά του», καθώς «ενδόμυχα τρέμει ότι το ιστορικό γεγονός του μεγάλου “όχι” της 5ης Ιουλίου θα σκιρτήσει, θα αναβλύσει και θα κατακλύσει αυτό το κακοστημένο πολιτικό σκηνικό»...

Καλή επιτυχία στην αυτόνομη πλεύση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην πολιτική σκηνή ευχήθηκε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνοντας πως η επιλογή της για τη δημιουργία ενός κόμματος αποτελεί δικαίωμά της καθώς, όπως διευκρίνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνεργάστηκε αλλά δεν εντάχθηκε ποτέ στη ΛΑΕ. «Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε. Θα θέλαμε και εκλογική συνεργασία, προκειμένου να καταφέρουμε να παίξουμε ρόλο στην πολιτική ζωή» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δείτε το βίντεο από τον Ant1

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα